Föld órája 2022: Szombat este egy órára sötétségbe borulnak a városok - Csatlakozz te is a kezdeményezéshez!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Föld órája 2022: Szombat este egy órára sötétségbe borulnak a városok - Csatlakozz te is a kezdeményezéshez! Március 26-án, szombaton lesz az idei Föld órája akció, a szervezők arra kérik a csatlakozókat, hogy este 20:30-tól egy órára kapcsoljanak ki otthon minden elektronikus berendezést és kapcsolják le a világítást. Március 26-án, szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót, a szervezők arra kérik a kezdeményezéshez csatlakozókat, hogy este 20:30-tól egy órára kapcsoljanak ki otthonukban minden elektronikus berendezést és kapcsolják le a világítást - közölte a WWF Magyarország az MTI-vel.

A Föld órája kezdeményezés, amelyhez tavaly már 190 ország csatlakozott, eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa a lakosság figyelmét - olvasható a közleményben.

A nevezetességek világítását is lekapcsolják
Mint írják, a március utolsó szombatján megrendezett esemény során egy órára világszerte lekapcsolják az épületek, nevezetességek díszvilágítását. A világ legnagyobb önkéntes akciója 2018 óta a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt.


A Budavári Palota a szokásos kivilágítás nélkül a 2021-es Föld óráján

A háború kapcsán előtérbe került az energiafüggőség csökkentése, amely eddig rosszabb esetben alternatív gázimportban, jobb esetben a megújuló energiaforrások nagyobb arányú kihasználásában jelent meg leginkább a közbeszédben. Pedig a leghatékonyabb és legtisztább megoldás a fogyasztásunk csökkentése lenne - idézi a közlemény Harmat Ádámot, a WWF Magyarország éghajlatvédelmi programvezetőjét.

"A tudományos konszenzus szerint a globális felmelegedés másfél fokon belül tartásához is elengedhetetlen az energiafogyasztásunk csökkentése. Ezért fontos, hogy a Föld óráján túl is figyeljünk természeti erőforrásaink mértékletes és hatékony felhasználására" - tette hozzá Harmat Ádám.

Az akcióban az egyének mellett a települések is részt vehetnek. A kezdeményezéshez csatlakozni és regisztrálni a www.foldoraja.hu weboldalon lehetséges - áll az összegzésben.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.03.25