Fürdők, strandok nyitása 2020: Hova mehettek strandolni Budapesten és vidéken a pünkösdi hétvégén? Mutatjuk!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Fürdők, strandok nyitása 2020: Hova mehettek strandolni Budapesten és vidéken a pünkösdi hétvégén? Mutatjuk! A pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági előírások betartásával, a fürdőkben egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni. A pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági előírások betartásával, a fürdőkben egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni.
 

Korábban megnyitott vagy a napokban nyíló budapesti és vidéki fürdők, strandok

- A hévízi tófürdő már megnyitott.
- Barcs gyógyfürdője május 28-tól nyit
- Győrben már megnyitott az Aqua Sportközpont és Magyar Vilmos Uszoda.
- Kaposváron a Virágfürdőben készülnek a teljes újranyitásra. Egyelőre az 50 méteres szabadtéri medence használható, ebben egy időben legfeljebb negyvenen, pályánként öten lehetnek, a látogatóknak a szappanos elő- és utófürdő kötelező.
- Pest megyében a budakalászi Lupa Beach már megnyílt.
- A május 5-én megnyitott hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdőben három szabadtéri medencét használhatnak a vendégek, a 65 év felettiek 9 és 12 óra között.
- A Szentesi Sport- és Üdülőközpont május 6-án nyitott újra, a tervek szerint itt május 23-tól már három medence üzemel.
- A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark 50 méteres medencéjét utánpótlás-sportolók számára május 18-án megnyitották, a napokban pedig megkezdték az előkészületeket a strand június közepi nyitásához. A távolságtartás miatt kevesebb vendéget tudnak fogadni, de a jegyárak változatlanok maradnak.


A budapesti Palatinus strand a Margitszigeten - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
 

2020. május 29., pénteken nyíló budapesti és vidéki fürdők, strandok

- Budapest: még nem nyitnak ki pénteken

- A balatoni települések közül Balatonalmádiban jövő pénteken, május 29-én nyitnak ki a strandok.
- A zalakarosi és a lenti fürdő május 29-étől várja a vendégeket, ezekben is csak a kültéri medencéket lehet használni.
- A Harkányi Gyógyfürdő strandja ugyancsak május 29-én nyit meg. A gyógymedencék és egyes szolgáltatások még nem vehetők igénybe, és korlátozzák a látogatók számát.
- A Siklósi Termálfürdő szintén aznaptól várja vendégeit.
- Bükfürdőn május 29-től várja a vendégeket a fürdőkomplexum, de a gyógyászati részleg szolgáltatásait csak korlátozottan lehet igénybe venni.
- Az Igali fürdő május 29-től várja a vendégeket.
- A Termálfürdő Leányfalu május 29-től nyit.
- Hajdúszoboszlón Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa szabadtéri strandja május 29-től fogad ismét vendégeket, de járványügyi megszorítások miatt csak "félházzal" működhet. A medencékben csempére ragasztott jelzésekkel segítik, hogy a vendégek a vízben is be tudják tartani a megfelelő távolságot egymástól. A fürdő gyógyászati részlegében megkezdődnek a nem vízhez kötött gyógykezelések, a gyógymedencék ugyanis még nem nyithatnak ki.
- A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő várhatóan május 29-én nyitja meg kültéri medencéit.
- Ismét fogadja vendégeit Bükön a gyógy- és termálfürdő május 29., péntektől, a fürdőzőknek azonban a koronavírus-járvány miatt számos egészségügyi előírást kell majd betartaniuk. A tíz forgatott vizű medence mellett öt gyógyvizes medencét is üzemeltetnek a pünkösdi hétvégétől. Egymástól elkülönített pihenőszektorokat alakítottak ki a senior korosztály, a családosok és a gyermek nélkül érkező felnőttek számára, a medencékben való egyidejű tartózkodást a fürdőzők megszámolása helyett egyedi módszerrel oldják meg: minden medencénél fertőtlenített szilikonkarkötőket helyeznek el, annyit, ahány vendég bemehet az adott medencébe.


A nyíregyházi sóstói fürdő - MTI fotó: Balázs Attila
 

2020. május 30., szombaton nyíló budapesti és vidéki fürdők, strandok

- 5 budapesti strandfürdőt - a Palatinust, a Paskált, a Rómait, a Csillaghegyit és a Pesterzsébetit - megnyitnak május 30-án. A zárt fürdőket a jelenleg érvényes szabályozás szerint még nem nyithatják meg.
- A budapesti Erzsébetligeti strand szintén május 30-tól várja a vendégeket a 16. kerületben.

- Alsóörsön és Csopakon május 30-ra tervezik a nyitást. Alsóörsön interneten keresztül is lehet majd jegyet váltani és jegyautomatát helyeznek ki, Csopakon a korlátozó intézkedések miatt a belépő árának emelkedését tervezik.
- A pécsi Hullámfürdő kültéri medencéi május 30-án nyílnak meg.
- Sárváron május 30-án kinyit a kalandpark, a gyógy- és wellnessfürdő külső részeit azonban csak június 12-től használhatják a látogatók.
- A nyíregyházi Tófürdő május 30-tól fogad vendégeket, a vendéglétszám korlátozása mellett működik a termálmedence és a gyermekmedence.
- A gyulai Várfürdő medencéit május 30-tól, létszámkorlát mellett lehet használni. Június közepétől vehetőek igénybe a gyógykezelések, az 50 méteres úszómedence is csak júniustól üzemel.
- A két nyitott légterű miskolci fürdő, a miskolctapolcai és a selyemréti fürdő csökkentett vendégforgalom mellett május 30-tól lesz látogatható. A miskolctapolcai barlangfürdő zárt légterű, így határozatlan ideig továbbra sem fogadhat fürdővendéget.
- Nógrád megyében májusban még csak Bánkon nyit ki a strand, a városi létesítmények júniusra tervezik a nyitást. A bánki tavon kiépített strandot május 30-án nyitják meg.
 

Pünkösdi hétvégén nyíló budapesti és vidéki fürdők, strandok (nem adtak meg külön dátumot)

- Szigligeten pünkösdkor nyílik meg a strand, nem lesz strandbérlet, itt a belépők árát 25 százalékkal emelték.
- Keszthelyen pünkösdtől lehet fürdeni a balatoni strandokon, mert bár azok kapuit már korábban megnyitották, akkor még csak a sétálók előtt.
- A pünkösdi hétvégétől látogatható a Hertelendi Termálfürdő strandja.
- Komáromban a Brigetio Gyógyfürdő a pünkösdi hétvégén kezd üzemelni, de csak az úszómedencét, az élmény- és a gyermekrészleget használhatják a fürdőzők, a termálmedencék nem fogadnak vendéget.
 

Később nyíló budapesti és vidéki fürdők, strandok

- A budapesti Pünkösdfürdői strand június 15-én nyit.
- A Sárvári gyógy- és wellnessfürdő külső részeit csak június 12-től használhatják a látogatók.
- A szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőt július 1-jén tervezik megnyitni.
- A soproni Lővér uszodát egyelőre csak a sportegyesületek használhatják, a soproni Tómalom fürdő nyitvatartási rendjét pedig most dolgozzák ki.
- A kapuvári fürdő az idei szezonban nem nyit ki, mert a biztonsági intézkedések betartása jelentős pénzügyi veszteséggel járna.
- A Velencei-tó települései egyelőre nem döntöttek a strandnyitásról.
- A Nagykátai Gyógy- és Termálfürdő június 12-től várja a strandolókat.     
- Az új Aquaticum Debrecen Strand megnyitását június közepére tervezik. A fürdőkomplexumban 15 medencét építettek és 8 csúszdát helyeztek el.
- A nyíregyházi Parkfürdő június 6-tól fogad vendégeket, valamennyi vízforgatásos medence és csúszda használható lesz, de egyes felszíni élményelemek nem működhetnek.
- Az orosháza-gyopárosfürdői Gyógy-, Park- és Élményfürdő június 13-án nyit.   
- Tiszafüreden a szabadstrandot júniusban tervezik megnyitni. A strandot 500 millió forintból újítják fel, zajlik az építkezés, de ez nem érinti a partszakaszt. Érdekesség, hogy egyedi stégrendszert állítanak majd fel csúszdákkal, napozóteraszokkal, vízilabdapályával
- Balassagyarmaton június 20-án, Pásztón június második felében nyitnak a strandok.
- Salgótarjánban még nem döntöttek a strandnyitásról.
- Tatabányán június 13-án nyit a Gyémánt Fürdő szabadtéri strandrészlege. Egyszerre 1891 ember léphet be az intézménybe, így valószínűleg többször is belépési szünetet kell elrendelni. Oroszlányban az idén nyáron nem nyitják ki a fürdőt, mert a kisebb kültéri rész egy rendszeren van a beltéri medencékkel, amelyeket a szabályok szerint nem lehet üzemeltetni.

Forrás: MTI

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.05.28