Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány annak, aki rendezvényekre, szállodába menne

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány annak, aki rendezvényekre, szállodába menne Gulyás Gergely a mai Kormányinfón ismét beszélt az oltások fontosságáról, és elmondta azt is, hogy meddig lesz szükség a védettségi igazolványokra. Gulyás Gergely a mai Kormányinfón ismét beszélt az oltások fontosságáról, és elmondta azt is, hogy meddig lesz szükség a védettségi igazolványokra.

Mint a miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, az oltásoknak köszönhető, hogy sikerült megtörni a  a koronavírus-járvány harmadik hullámát, négy hét alatt közel kétmillió oltást tudtak beadni és továbbra is fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat.

A legfrissebb adatok szerint 5 millió felett jár azoknak a száma, aki vagy már megkapta az oltást vagy arra vár, közel 80%-át beoltották már a regisztráltaknak.

Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány, ha rendezvényekre, szállodába akarsz menni

Augusztusig biztosan kell a védettségi igazolvány
Az kaphatja vissza a megszokotthoz közeli életét, aki felveszi az oltást, azaz védett. Kiemelte, augusztusig biztosan fennmaradnak a korlátozások, tehát csak az mehet koncertekre, szállodákba, éttermekbe, kulturális programokra, edzőterembe, akinek van védettségi igazolványa.

A védettségi igazolványokkal kapcsolatos panaszokra azt mondta, hogy soron kívüli ügyintézést kértek, hogy minél előbb megkaphassa mindenki az igazolványát, aki valamiért nem jutott hozzá.

A védettségi igazolványt egyébként az első oltás után állítják ki és postázzák, de a védettségi igazolvány érvényét veszti, ha valaki nem adatja be magának a második oltást.

16-18 évesek oltása
Ismeretes, hogy hamarosan megkezdődik a 16-18 évesek oltása is -  tőlük azt kérik, hogy május 7-ig regisztráljanak a koronavirus.gov.hu oldalon, ezt követően teszik majd közzé, hogy mikor lehet az oltásra időpontot foglalni ennek a korosztálynak. Erről bővebben itt írtunk »

Mint Merkely Béla ezzel kapcsolatban elmondta, azért fontos a fiatalok oltása, mert ők a vírusjárvány vektorai, ők azok, akik a legaktívabban jönnek-mennek, sok emberrel érintkeznek, ezért fontos velük is kiegészíteni a beoltottakat. Bár eddig is olthatták volna őket a Pfizerrel, ugyanakkor mérlegelni kellett, hogy először az idősek és veszélyeztetettebbek kapják meg az oltást, most azonban eljutottunk ahhoz a ponthoz, hogy a fiatalokat is oltsuk.

Forrás: Kormányinfó

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.06