Gulyás Gergely: Ennyi lehet egy pedagógus átlagbére 2025-re - Jelentős pedagógusbér-emeléssel számol a kormány

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Gulyás Gergely: Ennyi lehet egy pedagógus átlagbére 2025-re - Jelentős pedagógusbér-emeléssel számol a kormány Ha létrejön a megállapodás az Európai Bizottsággal, eddig nem látott mértékű béremelés jöhet a pedagógusoknak, mondta el a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. Hetek óta elégedetlenkednek és tüntetnek a pedagógusok, egyebek közt egy méltányos béremelés érdekében. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely érintette a pedagógusbér-témát is.

Mint a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, ha létrejön a megállapodás az Európai Bizottsággal, eddig nem látott mértékű béremelés jöhet a pedagógusoknak.

Jelentős béremelés jöhet
Kiemelte: a megállapodással 2025-re elérhető az a cél, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékát keressék a pedagógusok. Jövőre csaknem 21, majd 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés - közölte.

Gulyás Gergely: Ennyi lehet egy pedagógus átlagbére 2025-re - Jelentős pedagógusbér-emeléssel számol a kormány

Gulyás Gergely szerint ha sikerül megállapodni, már január 1-jén az eddig tervezett 10 százalék helyett megvalósulhat a közel 21 százalékos emelés.

A halmozottan hátrányos térségekben többet kapnának a pedagógusok
A kormány számítása szerint a pedagógus-átlagbér 2025-ben 777.673 forint lehet. A halmozottan hátrányos térségekben tanító pedagógusok bérét a diplomás átlagbér 90 százalékára hoznák fel.

Gulyás Gergely azt is megjegyezte: a rendszerváltás óta háromszor kaptak jelentős béremelést a pedagógusok, ebből kettő az Orbán-kormány idején volt, utoljára 10 évvel ezelőtt.

Lesz pedagógus bérlakásprogram is
Újságírói kérdésre felmerült a pedagógusok bérlakásprogramja is, de erről bővebbet nem tudott mondani Gulyás Gergely, most van kidolgozás alatt a koncepció.

Forrás: MTI, Kormányinfó
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.10.13