Gulyás Gergely: Ezek az enyhítések várhatók húsvét után, ha meglesz a 2,5 millió beoltott

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Gulyás Gergely: Ezek az enyhítések várhatók húsvét után, ha meglesz a 2,5 millió beoltott Gulyás Gergely péntek délután rendkívüli tájékoztatót tartott a járványhelyzet miatti szigorítások első enyhítéseiről. Egyelőre még a koronavírus-járványhelyzet harmadik hullámában járunk, de Gulyás Gergely péntek délután rendkívüli tájékoztatót tartott arról, milyen enyhítések várhatók, ha meglesz az előirányzott 2,5 millió beoltott.

Mint a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, már csak néhány hétig kell kibírni a szigorításokat, mert húsvét utánra már megvan a terv a fokozatos nyitásra.


Fotó: MTI/Mohai Balázs

Amint meglesz az előirányzott 2,5 millió beoltott húsvét után, a következő enyhítések várhatók:
- a kijárási tilalom este 10-től lesz hajnali 5-ig
- minden üzlet kinyithat, üzletek nyitvatartása hajnali 5-től este fél 10-ig lesz
- az üzletekben 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet
- szolgáltatásoknál a korábbiakra
- iskolák, óvodák, középiskolák április 19-én nyitnak meg
- április 12-től megkezdődik a pedagógusok oltása, reményeik szerint egy hét alatt mindenkit be tudnak oltani a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók közül

Még nem lehet nyitni
Egyelőre semmilyen nyitás nem engedhető meg, de komoly esély van arra, hogy Magyarországon a legtöbb - vagy akár minden - uniós országot megelőzően válik szabaddá az élet, és szabad nyarunk lesz - ezt Orbán Viktor mondta el ma reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Itt olvashatod el, mit mondott még a miniszterelnök a koronavírus-járvány harmadik hullámával kapcsolatban »

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.03.26