Gulyás Gergely: Hamarosan kezdik az 5-11 éves korosztály oltását, folytatódik az oltási akcióhét

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Gulyás Gergely: Hamarosan kezdik az 5-11 éves korosztály oltását, folytatódik az oltási akcióhét Korlátozás továbbra sem lesz, de újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet és hamarosan kezdik a gyerekek oltását is. Bár napról napra emelkednek a napi megbetegedés számok az országban, továbbra sem lehet korlátozó intézkedésekre számítani - minderről Gulyás Gergely beszélt a legutóbbi Kormányinfón, december 2-án.

Meghosszabbítják az oltási akcióhetet
Ami kiderült, újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan.

Gulyás Gergely: Hamarosan kezdik az 5-11 éves korosztály oltását, folytatódik az oltási akcióhét

Harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolványt?
Gulyás Gergely hozzátette: a kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz.

Elkezdik az 5-11 évesek oltását
Bejelentette, hogy a tervezettnél egy héttel korábban, december 13-án érkeznek az 5-11 évesek számára adható oltások. Ennek a korosztálynak kétmillió adag Pfizer-vakcinát rendeltek. Egyelőre nincs konkrét időpont, mikor kezdik el az oltást, erről az operatív törzs fog hamarosan dönteni.

Itthon nincs omikron
Újságírói kérdésre elmondta, Magyarországon nem észlelték a Covid omikron variánsát. Továbbá hozzátette, jelenleg tetőzik vagy hamarosan tetőzni fog a járvány, ezért elvileg karácsonyra már csillapodik.

Forrás: Kormányinfó, MTI
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.12.02