Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok - Kintre és bentre is szuper ötletek lufival

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok - Kintre és bentre is szuper ötletek lufival Ha gyerekparti, akkor lufi! Lehet vele dekorálni, lehet vele jókat játszani, a hangulat garantált! Lufival kint is, bent is nyugodtan játszhatunk, bármikor bevethető! Ha gyerekparti, akkor lufi! Lehet vele dekorálni, lehet vele jókat játszani, a hangulat garantált! Lufival kint is, bent is nyugodtan játszhatunk, bármikor bevethető!

1. Lufifújó verseny
Nagycsoportosok, kisiskolások már nyugodtan próbálkozhatnak ezzel a játékkal. Minden gyerek kap egy lufit (arra figyeljünk, hogy azonos minőségű legyen), és indulhat a verseny. Lehet az a cél, hogy kié lesz a legnagyobb, de lehet az is cél, hogy kié durran ki hamarabb!

Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok

2. Lufilyukasztás
Alkossanak párt a gyerekek, álljanak egymásnak háttal. Hátukkal fogják közre a lufit és próbálják kidurrantani (mintha sót törnének). Az a páros nyer, akinek először lyukad ki a lufija.

3. Sorverseny lufikkal
A gyerekeket két csoportra osztjuk, két sorba állítjuk őket. A sor elején álló gyereknek a térdei közé adjuk a lufit, akinek az a feladata, hogy a mögötte állónak átadja úgy, hogy kézzel nem ér hozzá a lufihoz. Minden gyerek továbbadja a mögötte állónak, egészen addig, míg a sor végéig el nem ér a lufi. Az a csapat győz, akinek a lufija először ért el a hátul álló gyerekhez.

Nehezíthetjük a játékot úgy, hogy amikor leesik a lufi, akkor vissza kell adni az első embernek. Ha kézzel hozzáér valaki, akkor is mehet vissza a lufi az első gyereknek.

4. Lufilebegtetés

Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok

Minden gyerek kap egy lufit (rá is írhatjuk a nevüket, vagy az ovis jelüket). Minden gyerek feldobja a lufit a levegőbe és próbálja megakadályozni, hogy leessen a lufi, ehhez pedig nem használhatják a kezüket, csak fújni szabad. Az a gyerek lesz a győztes, akinek a lufija legtovább marad fent.

5. Kincskereső
Ezt a játékot elő kell készíteni. A lufik belsejébe valamilyen apró ajándékot (pl. kinder-figurákat) helyezz el, majd fújd fel mindet. Szórd tele a szobát a felfújt lufikkal, majd ereszd közéjük a gyerekeket. A léggömböket ki kell lyukasztani ahhoz, hogy hozzájussanak az ajándékhoz a gyerekek. Kézzel-lábbal próbálkozhatnak. A cél az, hogy minél több "kincset" összegyűjtsenek.

6. Kapd el a lufit!
Ez a játék kicsit nagyobbaknak való.
A gyerekeket körbe ültetjük, egyiküket középre állítjuk. A kör közepén álló szólít valakit az ülők közül, majd feldobja a lufit. A megszólítottnak az a feladata, hogy még a levegőben elkapja a lufit. Ha sikerül neki, akkor visszaülhet a helyére, aki a kör közepén állt, új gyereket szólít.
Ha viszont a lufi földet ért, nem kapta el a megszólított játékos, akkor helyet cserélnek, most az áll a kör közepére, aki nem tudta megakadályozni, hogy leessen a lufi.

Nehezíthetjük a játékot úgy, hogy nem a saját nevüket használják a gyerekek, hanem mindenki kap egy állatnevet, vagy egy számot, így a kör közepén álló csak egy számot mond pl. Ekkor tehát még arra is figyelni kell, hogy tényleg az a gyerek szaladjon a léggömbért, akit szólított a középen álló.

Kezdőfotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2013.07.26