Gyermeknapi programok 2016 - 15 szuper ingyenes program Budapesten, ahova vidd el hétvégén a gyerekeket

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Gyermeknapi programok 2016 - 15 szuper ingyenes program Budapesten, ahova vidd el hétvégén a gyerekeket Ha gyereknap, akkor öröm, kacagás, szórakozás és gyerekzsivaj! Erről szól május utolsó vasárnapja és idén is színes gyermeknapi programok közül lehet választani a fővárosban. Nehéz lesz dönteni az ingyenes programkavalkád közül, de válogatásunkban a legizgalmasabb programok közül szemezgethettek. Május utolsó vasárnapján minden a gyerekekről szól. Gyermeknapon Budapesten számos izgalmas, kalandos programmal kedveskednek a kicsiknek és nagyobbaknak. Mi most a legizgalmasabb ingyenes gyermeknapi programokat válogattuk össze számotokra, hogy ez a nap a felhőtlen kikapcsolódás jegyében teljen. (A vidéki ingyenes gyermeknapi rendezvényekről szóló cikkünk ajánlóját a cikk végén találod meg!)

Budapesti ingyenes gyermeknapi programok


1. Városligeti Gyermeknap


A Városligeti Gyermeknap a hagyományokhoz híven idén is rengeteg ingyenes programmal várja gyermeknapon a családok apraja-nagyját. A színpadon ismert művészek zenés, táncos, színházi produkciókkal lépnek fel. Megismerhetjük más országok hagyományait műsorszámaikon keresztül, de lesz még lovasterápia bemutató, kalandpark játékos fejtörőkkel, focibajnokság, ingyenes szűrővizsgálatok, arcfestés és sok-sok játéklehetőség.

Program: Városligeti Gyermeknap
Helyszín: Városliget, Budapest
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »

2. Gyermekhétvége a Vasúttörténeti Parkban


A Gyermekhétvégén a Vasúttörténeti Parkban a nevelés és a jókedv áll a középpontban. Szombaton, a közlekedésbiztonság napon játszhatnak, kerékpározhatnak a gyerekek, lesz interaktív kiállítás egy vagonban, biztonságos közlekedéssel kapcsolatos oktatóprogramok, és ügyességi vetélkedők. A szórakoztatásról Halász Judit és az Aranyudvar Mesezenekar gondoskodik. Vasárnap, gyermeknapon, az Alma zenekarral lesz garantált a jókedv. Mindkét napon a Park interaktív járművei is várják a kicsiket, és a 14 év alatti gyerekeknek ingyenes lesz a belépés.

Program: Gyermekhétvége a Vasúttörténeti Parkban
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest
Időpont: 2016.05.28-29.
Bővebb információ »


3. XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó - A Sport Napjai


A Budapesti Nagy Sportágválasztó idén a gyermeknap hétvégéjén kerül megrendezésre. A sportos, örökmozgó gyerkőcök több mint 100 sportág közül választhatnak. Találkozhatnak élsportolókkal, neves sportszemélyiségekkel és a megfelelő sportágválasztást edzők és sportszakemberek segítik. Pénteken 14:00 óráig, az oktatási intézmények csoportjait várják a rendezvényre, utána és szombaton pedig a nagyközönség előtt is nyitva áll a lehetőség a sportos kikapcsolódásra.

Program: XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó - A Sport Napjai
Helyszín: Merkapt Sportközpont, Budapest
Időpont: 2016.05.27-28.
Bővebb információ »

4. Ferencvárosi Gyermeknap


A Ferencvárosi Gyermeknapon fellép Farkasházi Réka a Tintanyul zenekarral, interaktív verskoncerttel a Cimbora Együttes, lesz még meseelőadás és bábelőadás, valamint interaktív játékok. Egész nap játszóház, hulladékpeca, törpeteke, virág- és lepkekirakó, állatos dominó, öko kézműves foglalkozás, ugrálóvár, pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, mert ez a nap csak a gyerekekről szól. Rossz idő esetén a rendezvény az FMK-ban kerül megrendezésre.

Program: Ferencvárosi Gyermeknap
Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ kertje, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-16:00
Bővebb információ »

5. Gyereknap Rákosmentén - Hangszeres varázslat a hangok birodalmában


A Gyereknap Rákosmentén rendezvényre kilátogató kicsik és nagyok sok kalandban vehetnek részt. Hangszerekkel ismerkedhetnek, kipróbálhatják magukat zenés mesékben, részt vehetnek a Hangok próbája játékban. Mindeközben meseelőadások, kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek, játékos sportbemutatók, lovaglás és kisállat-simogató, ugrálóvár és lufihajtogatás, hangszersimogató, biciklis ügyességi pálya és zenés játékok színesítik a programokat.

Program: Gyereknap Rákosmentén - Hangszeres varázslat a hangok birodalmában
Helyszín: Vigyázó Sándor Művelődési Ház és az előtte levő park, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

6. Ezer Lámpás Éjszakája


Az Ezer Lámpás Éjszakája idén 6. alkalommal kerül megrendezésre, hogy felhívják a figyelmet az eltűnt gyerekekre. A programsorozat 2016-ban gyermeknapon kerül megrendezésre, így a kilátogatókat könnyűzenei fellépők és sok családi- és gyermekprogram várja az 56-osok terén, de a rendezvény célját hűen tükrözve, a nap folyamán gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosító programokra és látványos rendőrségi bemutatókra is sor kerül. A nap zárásaként pedig világító lufikat engednek a magasba.

Program: Ezer Lámpás Éjszakája
Helyszín: 56-osok tere, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 14:00
Bővebb információ »

7. Családi Fitnesz Napok


A Családi Fitnesz Napok a sportról, a szórakozásról és természetesen a gyerekekről fog szólni. A szervezők egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokkal, ingyenes mozgásórákkal és könnyűzenei koncertekkel várják a látogatókat. Vasárnap élményteli programokkal kedveskednek a gyerekeknek: ügyességi és logikai játéklehetőségek, arcfestés, rajzversen, csillámtetoválás és lufihajtogató bohóc gondoskodik arról, hogy minden gyerek arcára mosoly kerüljön.

Program: Családi Fitnesz Napok
Helyszín: EuroCenter, Budapest
Időpont: 2016.05.27-29.
Bővebb információ »

8. Savoya Park Kincskereső Gyereknap


A Savoya Park Kincskereső Gyereknapon izgalmas kalandban lehet része minden gyereknek. Erszénybecslés, kalóz-szkander, tengeri herkentyűk halászása és sok más érdekes feladat várja a 6 állomásos kincskereső játék bátor indulóit. Természetesen a nyeremény sem marad el! Akik teljesítették a próbát, azok között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Program: Savoya Park Kincskereső Gyereknap
Helyszín: Savoya Park, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-17:00
Bővebb információ »

9. Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében


A Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében a család minden tagjának, kicsiknek és nagyoknak egyaránt színes programokat ígér. Amíg a legkisebbeket babajátszó és körhinta várja, addig a nagyobbaknak duatlon versennyel, kézműves foglalkozásokkal, légvárral és arcfestéssel készültek gyereknap alkalmából. A felnőttek főzőversenyen mérhetik össze tudásukat és az egész család számára nyújt majd felhőtlen szórakozást az óriásbábos előadás, vagy akár a bábjáték.

Program: Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében
Helyszín: Észak-Pesti Kórház kertje, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 09:00-16:00
Bővebb információ »

10. Egy nap a gyerekekért


Az Egy nap a gyerekekért gyermeknapi rendezvénye sok játékkal és szórakozással várja a gyerkőcöket. Lesz gyerekkoncert, a legkisebbeknek pacsmagolda, ahol a színek és formák világával ismerkedhetnek, kézműves foglalkozás - az alkotások hazavihetők -, játszóház, és a kedvenc meséjüket is megnézhetik az apróságok diafilmen.

Program: Családi Nap az Észak-Pesti Kórház kertjében
Helyszín: Újpalotai Közösségi Ház, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-12:00
Bővebb információ »

11. Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén


A Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén programra kilátogatók megbizonyosodhatnak arról, hogy virágtündérek és manók bizony léteznek, és mindenütt ott vannak. Napközben manófütty és rímfaragó verseny, manólabirintus, ugróiskola, manótorna, varázspor illatozó, tündéres - manós alkotó műhely várja a varázslatos élmények kedvelőit. Közben gyermekkoncert és manótánc biztosítja a vidámságot. Aki megéhezne, megszomjazna, azokat manószendvics és tündérszörp várja a sok-sok meglepetés mellett a nap folyamán.

Program: Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén
Helyszín: Csokonai Művelődési Ház, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00-14:00
Bővebb információ »

12. Cifra Palota XXL - Gyermeknap


A Cifra Palota XXL – Gyermeknap nagyszabású rendezvényen a gyerekek birtokba vehetik a Müpát. Fergetegesnek ígérkező programokkal, mesével, zenével, valamint kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat. A gyerekek találkozhatnak Csodaliget lakóival, megnézhetik a Brémai muzsikusokat, és újrahasznosított tárgyakból készült hangszereken is játszhatnak. Számos játéklehetőség közül választhatnak a kilátogató családok, így téve tartalmassá és szórakoztatóvá a gyereknapot.

Program: Cifra Palota XXL – Gyermeknap
Helyszín: Művészetek Palotája, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00-15:00
Bővebb információ »

13. Gozsdu Gyereknap


A Gozsdu Gyereknap vidám, mozgalmas vasárnapra invitálja a gyerekeket és szüleiket, ahol játéksarok, arcfestés, kézműves foglalkozások, zenés torna és kisállat simogató várja a gyereksereget. Az örökmozgók akár trambulinon is ugrálhatnak, vagy zumbázhatnak az ünnepi gyerekprogramokon.

Program: Gozsdu Gyereknap
Helyszín: Gozsdu Udvar, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00
Bővebb információ »

14. Vidám gyermeknap a Várkert Bazárban


Vidám gyermeknap a Várkert Bazárban rendezvény alkalmából, gyermekzsivajjal telik meg a Várkert Bazár, ahol a legkisebbeket egész nap vidám gyerekműsorok, koncertek, kalandpark és kézműves foglalkozások, arcfestés, fajátékok várják.

Program: Vidám gyermeknap a Várkert Bazárban
Helyszín: Várkert Bazár, Budapest
Időpont: 2016.05.29., 10:00-19:00
Bővebb információ »

15. Erzsébet téri Gyermeknap


Az Erzsébet téri Gyermeknap a legvidámabb gyereknapnak ígérkezik. Rengeteg játék, nyeremény, vásári forgatag, interaktív foglalkozás, zene és mese várja a legkisebbeket és a nagyobbakat is. Minden megtudható a biciklis közlekedésről, a közlekedési táblákról és a KRESZ-ről. Eső esetén a programot az Akvárium Klub zárt tereiben tartják meg.

Program: Erzsébet téri Gyermeknap
Helyszín: Erzsébet tér, Budapest
Időpont: 2016.05.28., 10:00
Bővebb információ »

Vidéken keresel gyermeknapi programot? 14 ötletünk is van, hova menjetek - válogass az izgalmas ingyenes vidéki rendezvények közül, kattints cikkünkre »

Fotó: Pixabay.com

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2016.05.26