Hányinger, lábdagadás, terhességi csíkok, vérszegénység, derékfájás várandósság alatt - Így enyhítsd a terhességi panaszokat Schüssler sókkal!

Teremi Orsolya

Babavárás

Teremi Orsolya


Hányinger, lábdagadás, terhességi csíkok, vérszegénység, derékfájás várandósság alatt - Így enyhítsd a terhességi panaszokat Schüssler sókkal! Hányás, émelygés, lábdagadás…- gyakori tünetek terhesség idején, amelyek a várandós kismamák mindennapjait jócskán megnehezítik. Schüssler terapeuta szakértőnk az 5 leggyakoribb terhességi panaszt veszi sorra és ötletet ad babavárás alatti nátha, megfázás esetére is. Első gyermekemet vártam, amikor egy hegyi túra alkalmával egyik barátom hegynek felfelé viccesen megjegyezte: “Neked könnyű, mert most már két szíved van.” Én elmosolyodtam, mert az igazat megvallva ilyen szemmel még nem tekintettem a várandósságomra. Igen, áldott állapotban most már ketten vagyunk, két szívem van…

Schüssler sók várandós kismamáknak
A várandósság kezdetétől nem mindegy, hogy mit eszik a kismama, milyen az életmódja, hogyan gyógyítja magát, és mit visz be a szervezetébe.
A Schüssler sók várandósoknak és kisgyermek korban különösen nagy segítséget jelentenek, hiszen ezek tipikusan azok az életszakaszok, amikor nem mindegy, mit és hogyan szed a várandós az egyes problémákra és betegségekre.

Teremi Orsolya szakértőnk összegyűjtötte a legjellemzőbb helyzeteket, amikor szükség lehet segítségre a babavárás idején, hogy az áldott állapot egyensúlya helyre álljon.

Terhességi panaszok enyhítése Schüssler sókkal


1. Hányás, émelygés a várandósság alatt
Az első trimesztert sokszor megkeseríti a hányinger, de van, akit még a további hónapokban is kínoz. Igazi Jolly-Joker a Calcum Phosphoricum D6 napi 3x1 tabletta kúraszerűen. Ha a tabletta elszopogatása is hányingert vált ki, akkor elegendő, ha 3 tablettát beleteszel 2 deci vízbe és ezt a nap folyamán elkortyolod, vagy kiöblíted a szádat vele, úgy hogy nem nyeled le. (Nyálkahártyáról szívódik fel a Schüssler só).

2. Keresztcsonti fájdalmak terhes kismamáknál
Kalium Phosphoricum D6 és Magnesium Phosphoricum D6-ból 3-3 tablettát tegyél 2 deci forró szénsavmentes vízbe és kortyold el lassan, majd szedj mindkét sóból napi 3-3 tablettát. Oldatot újra készíthetsz, ha a fájdalom ismét felerősödik.

3. Lábdagadás a terhesség idején
Natrium Sulfuricum D6 napi 3x1 tabletta kúraszerűen. A lábdagadásra feltétlenül hívd fel az orvosod figyelmét. Leginkább a 3. trimeszterben tapasztalható. A felhalmozódott víz kiürülését segíti a Natrium Sulfuricum. Ha nem tapasztalsz változást rövid időn belül, egészítsd ki Natrium Chloratum D6 -tal.

4. Terhességi csikok (striák)
Megelőzés: Ez esetben javasolt krém formájában alkalmazni a Schüssler sókat. A Calcium Fluoratum és a Silicea kombinációval gazdagított testápoló használata az 5. hónaptól a pocak bőrén.
Ha már kialakultak a striák érdemes a tablettákat is napi váltásban szedni a Schüssler sós testápoló használata mellett. Egyik nap 3 tabletta Calcium Fluoratum D12 és a másik nap 3 tabletta Silicea D12.

5. Vérszegénység várandós kismamáknál
Ferrum Phosphoricum D6 3x1 tabletta egyik napon, majd másik napon Calcium Phosphoricum D6 3x1 tabletta. Szedése tehát napi váltásban javasolt 2-3 hónapig.
Schüssler sókkal támogathatjuk a vas felszívódását és beépülését a vörösvérsejtekbe. Enyhe vérszegénység esetén a Schüssler sók alkalmazása önmagában elegendő. Jelentősebb vérszegénység esetén a vaskészítmények szedése mellett javasolt folytatni a kúrát. Így a nagyobb mennyiségben szedett vas felszívódását hatékonyabbá teszi a Schüssler sók alkalmazása.

5+1. Nátha, megfázás, influenza a babavárás alatt
A nátha, influenza bár nem számít terhességi panasznak, a babavárás ideje alatt mégis gyakran előfordulhat, és körültekintően kell kezelni a tüneteket. A várandósság alatt nem megengedett a korábban megszokott nátha ellenes szerek szedése, mert a magzatra káros lehet. Ezért nagyon tudatosan kell megválasztanod, hogy mit szedsz, és hogyan gyűröd le a felső és alsó légúti betegségeket. A Schüssler terápiával támogatod szervezeted immunrendszerét a küzdelemben és gyorsíthatod a betegség lefolyását.

Ferrum phosporicum D12, Kalium Chloratum D6 és Kalium Sulfuricum D6 triász alkalmazása a következőképpen:

Ha érzed, hogy valami bujkál benned, kezdd el azonnal szedni a Ferrum Phosphoricum D12 Schüssler sót akut módon, azaz két órán keresztül negyedóránként egy tablettát. Előfordulhat, hogy ahogyan jött, úgy el is múlik a panasz, mert szervezeted leküzdi a Ferrum segítségével a fertőzést.

Amennyiben vizes orrfolyást tapasztalsz, szedd napi 3x1 alkalommal a Ferrum Phosphoricum D12 Schüssler sót. Ha az orrfolyás fehér és nyúlós állagúvá változik, térj át a Kalium Chloratum D6 szedésére napi 4x1 alkalommal. Amikor az orrváladék színessé (zöldes) változik, a Kalium Sulfuricum D6 napi 3x1 tabletta szedése a megfelelő. Közben használj tengervizes vagy Salvus vizes orrsprayt, hogy az orrlégzés felszabaduljon.

Ellenjavallatok, azaz mikor nem szedhetjük a Schüssler sókat:
Laktózérzékenység esetén (mert a tabletták laktózt tartalmaznak), illetve a Nr. 11.-es Schüssler sót nem alkalmazhatja az, akinek szervezetében idegen test található (műtétekkel kapcsolatosan szervezetbe került idegen agyagok, implantátumok).

Szerző: Teremi Orsolya Schüssler-terapeuta szakértő
Fotó: Pixabay
Felhasznált irodalom:
Dr. Farkas Orsolya: Schüssler arcdiagnosztikai és terápiás zsebkönyv
Günther H. Heepen: Schüssler-féle ásványi sók

Teremi Orsolya

Babavárás

Teremi Orsolya


2016.01.06