Hétvégén nem, csak hétköznap lehet szülni a mosonmagyaróvári Karolina kórházban márciustól

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hétvégén nem, csak hétköznap lehet szülni a mosonmagyaróvári Karolina kórházban márciustól A mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet 2023. március 1-jétől új ellátási struktúrát vezet be, ennek értelmében például bajban lesznek azok a kismamák, akik hétvégén szülnének a városban. A mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézet 2023. március 1-jétől új ellátási struktúrát vezet be, ennek értelmében például bajban lesznek azok a kismamák, akik hétvégén szülnének a városban.

A kórház tájékoztatása szerint:

- A hét minden napján 0-24 órában biztosítják a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást

- Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadják, ebben az időszakban a szülések biztosítottak.


 
- Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátják.

- A Rendelőintézetben a szakrendelők működése továbbra is folyamatos.

Hozzátették, minden egyéb szükséges szakmai hátteret a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház mint vármegyei irányító kórház biztosítja majd a betegeknek.

A két kórház egyébként 45 kilométerre van egymástól, aki tehát hétvégén szülne, az kénytelen ezt az utat is belekalkulálni.

Forrás, fotó: Facebook/InfoMóvár újratöltve

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.02