Hőségriadó 2021: Itt juthatsz ingyen ivóvízhez, ha Budapesten közlekedsz - Ivókutak és vízvételi pontok

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hőségriadó 2021: Itt juthatsz ingyen ivóvízhez, ha Budapesten közlekedsz - Ivókutak és vízvételi pontok Hőségriadó 2021: Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a járatokon pedig fokozottan használják a klímaberendezéseket. Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a járatokon pedig fokozottan használják a klímaberendezéseket.

Június 22-én, kedden 00:00 órától életbe lépett a Müller Cecília országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó, amely június 24., csütörtök éjfélig lesz érvényben.

34 ivókút és 10 vízvételi pont a városban, használd a BKK futár appot
A BKK ennek kapcsán az MTI-vel közölte, hogy a BKV Zrt.-vel együttműködésben ivókutakat állítottak fel a metróvonalak területén. Idén 12-vel több, összesen 34 ivókút áll a fővárosiak rendelkezésére.

Emellett a BKK 10 ügyfélközpontjában is található vízvételi pont, amelyet a városban közlekedők szintén szabadon használhatnak.

Hozzátették: a BKK Futár applikációján többi között az ivókutak láthatóságát is be lehet állítani, hogy az utazók a lehető leghamarabb megtalálják a legközelebbi ivókutat.Olvasd el ezt is!
Babák, kisgyermekek folyadékigénye: Mit egyen, igyon a gyermeked a kánikulában? »


Hűsítő szigetek két helyen
A BKK közlése szerint a fővárosi önkormányzat a kerületi önkormányzatokkal együttműködve két hűsítőszigetet is létrehozott a Boráros téren és a Baross téren. Ezeken a helyszíneken napenergia által hajtott ventilátorok és növények segítik könnyebben elviselni a hőséget.

Klímáznak a járműveken
Fokozott klímaellenőrzést is elrendelt a BKK a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.  

A BKK tudatta azt is, hogy a hőségriadó idején biztosítja a járművezetők leváltását vagy félreállási lehetőségét, illetve megfelelő mennyiségű védőitalt és több pihenőidőt ad nekik. A járművezetők, a jegyellenőrök és a metró beléptető személyzete a rendkívüli melegre tekintettel rövidnadrágban is végezheti munkáját.

Olvasd el ezt is!
Babát vársz vagy kisbabád van? Erre figyelj a hőségben »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.06.22