Húsvét és tavaszi szünet 2024 - 38 szuper program az országban, amit imádni fognak a gyerekek

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Húsvét és tavaszi szünet 2024 - 38 szuper program az országban, amit imádni fognak a gyerekek

A húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet időszakában idén is számtalan változatos program várja a családokat. Szemezgessetek gyűjteményünkből, tervezzétek meg már most, hogy mivel töltitek a tavaszi szünetet!

Íme, néhány fővárosi és vidéki program, mely kikapcsolódást nyújt a szülőknek és gyermekeknek egyaránt. Cikkünk végén pedig kirándulóhelyekre és benti elfoglaltságokra is adunk tippeket!Húsvét az Állatkertben

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várja a látogatókat nagypéntektől húsvét hétfőig az Állatkert! Az élményprogramok között (a teljesség igénye nélkül) fóka-show, elefánttréning, merüléses látványetetés, vadállatmentés előadás, pingvin-, illetve sörényes hangyász etetés szerepelnek.
A Fővárosi Állat- és Növénykertben március 18-án nyitotta meg a kapuit a hangulatos esti lampionvarázs is, ahol lampionművészeti alkotásokat és kompozíciókat állítanak ki. A lampionok egy része valamilyen „fénylény”: állatok, növények, illetve mesebeli, mitológiai lények. Akad köztük tigris, lepke, különféle madarak és hüllők, óriáspanda, gorilla, az ember által kipusztított állatokat képviselő erszényes farkas, őstatu, de egy egész sarkvidéki tájat megjelenítő és halas, rájás, medúzás kompozíció is. Az Állatkert programjairól és látnivalóiról itt tájékozódhatsz.Múzeumi kalandok, Szünetelő Program

Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum idén is szervez Tavaszi szünetelő programokat kifejezetten gyerekek számára. Ilyenkor nem kell csendben lenni a termekben, lehet bátran kérdezni, illetve a tematikus programokon sok mindent megtudhatunk például az egyiptomiak írásáról, a görög színházról. Lesz még tavaszi piknik festmények társaságában, és műtárgyak szemlélése földön, vízen és a levegőben. A programok kifejezetten a 6-14 éves korosztály számára szólnak, de természetesen a szülők is felfedezhetik a termeket, korokat. 
 


Kincsvadászat a Bartók-negyedben

Ünnepi kincsvadászatra hívják a gyerekeket és a gyermeklelkű nagyokat az Újbudai Húsvéton. Március 30-án 11 órától a Bartók Béla úton 11 helyszín változik kincsvadászati állomássá, ahol ajándékokkal, élményekkel, finom falatokkal készülnek, többek között a Bartók Pagonyban, a Bölcső Bárban, a Kelet Kávézóban, a Kredenc Műteremben vagy a Kréta Bisztróban. A játékhoz szükséges térképet a B32 Galériában lehet felvenni március 30-án 11 órától. A helyszínek bejárása nagyjából 1 órát vesz igénybe. 
 


Szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban
 

Április 1-jén, húsvéthétfőn egész napos szezonnyitó programmal készül a Vasúttörténeti Park. A színpadi programok és koncertek mellett lesz még állatsimogató, nyuszikereső játék, kreatív kézművesműhely és a kicsik és a nagyok örök kedvencei, a kerti vasút, a kézihajtány, fordítókorongozás, Csajka sínautó,  sőt, az 1026-os gőzmozdonyt is üzembe helyezik ezen a napon.
A program részleteiről a Vasúttörténeti Park oldalán olvashatsz bővebben. Változatos programok Ópusztaszeren

A húsvéti hétvégén is izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Április 9-én, vasárnap a Madármegfigyelési nap keretében többek között solymász és kutya engedelmességi bemutató is lesz. Vasárnap ingyenes a lovasbemutató. 
A húsvéti hagyományokat éld át az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, április 10-én, hétfőn! A Szeri Húsvét kicsiknek és nagyoknak is kellemes kikapcsolódás, felejthetetlen környezetben. Részletek itt.
 


Húsvét a Skanzenben!
 

Március 31-én és április 1-jén – idén először – a  húsvéti ünnepkörhöz tartozó előkészületek és szokások kerülnek a középpontba a Szentendrei Skanzenben. A színpadi programok (koncertek, gyerekeknek szóló előadások, néptáncbemutatók) mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves-foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával is várják azokat, akik szeretnének többet megtudni az ünnepi hagyományokról. Természetesen közlekedik majd az idén 15 éves Skanzen vonat is. Nyitva lesz a pékség, ahol akár húsvéti kalácsot is kóstolhatunk, vagy az Erdély tájegység kávézójában is megpihenhetünk egy-egy klasszikus sütemény társaságában. Bővebben itt.
 

Ha Magyarország hegyeit választanátok úticélnak, íme 10 csodás hely a Mátrában!

Itt csodaszép, gyerekekkel is bejárható túraútvonalak közül válogathattok. 

Gyönyörű, virágos csodakertet vagy parkot is választhattok úticélul!
 

Ha pedig rossz az idő és nincs kedvetek kimozdulni, akkor is remekül szórakozhattok, ehhez itt találtok 16 kreatív ötletet, vagy szemezgethettek Nagy benti játékötlet-gyűjteményünkből is!
 

Fotó: Freepik


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2024.03.27