Influenza elleni védőoltás 2021: Idén is ingyen oltanak be mindenkit influenza ellen - Kinek javasolják leginkább?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Influenza elleni védőoltás 2021: Idén is ingyen oltanak be mindenkit influenza ellen - Kinek javasolják leginkább? Az elmúlt évhez hasonlóan 2021-ben is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást. Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál. Az elmúlt évhez hasonlóan 2021-ben is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter hétfőn. Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál.

Nem csak az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak jár ingyen az influenza elleni védőoltás
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a kormány és a tárca elkötelezett abban, hogy minden magyarnak térítésmenetesen biztosítsa a védőoltást, nemcsak az időseknek és a kockázati csoportba tartozóknak.

Mint írták, az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár. Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével.

Háziorvosnál lesz elérhető
Az influenza elleni védőoltás napokon belül elérhető lesz a háziorvosoknál és az üzemorvosoknál - olvasható a közleményben.

Kiemelték: az influenza elleni oltás elsődleges célja az egyéni védelem, így különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenzafertőzés vagy a szövődményei nagy kockázatot jelentenek.Megjelentek az influenzaszerű tünetek
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint egyébként október 11. és 17. között (41. hét) az országban tízezer embert fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján hétfőn.

A betegek 24 százaléka 14 év alatti, 31,2 százaléka 15-34 éves, 32,7 százalékuk a 35-59 évesek, míg 12,1 százalékuk a 60 éven felettiek korcsoportjából került ki.

A 40. és a 41. héten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok influenza vírust nem igazoltak.

Olvasd el ezt is!
Nátha, influenza, Covid vagy allergia: Így tegyél különbséget a betegségek között a tünetek alapján! »


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Mónus Márton

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.10.25