Ingyen internet a járványhelyzet alatt: Visszamenőleg is igényelhetik az ingyenes netet a diákok és a pedagógusok

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Ingyen internet a járványhelyzet alatt: Visszamenőleg is igényelhetik az ingyenes netet a diákok és a pedagógusok Az elmúlt hónapokra tekintettel visszamenőlegesen is igényelhető az ingyenes internet a digitális oktatásban résztvevő diákoknak és pedagógusoknak. A szolgáltató egy későbbi számlán írja jóvá a kedvezményt. Az elmúlt hónapokra tekintettel visszamenőlegesen is igényelhető az ingyenes internet a digitális oktatásban résztvevő diákoknak és pedagógusoknak - közölte a kormányszóvivő március 24-én, szerdán a Facebookon.

Visszamenőleg is igényelhető az ingyen internet
Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán elmondta, az elmúlt hetekben több megkeresés is érkezett hozzájuk az ingyenes internettel kapcsolatban; számos családot, pedagógust elutasítottak a szolgáltatók saját belső szabályaikra hivatkozva.

- Hogy a kormány eredeti céljainak megfelelően minden érintett tudjon élni az ingyenes internet lehetőségével, az elmúlt hónapokra tekintettel visszamenőlegesen is igényelhető a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és pedagógusoknak - jelezte a kormányszóvivő.

Hozzátette, ráadásul a jogosultságukat is elegendő egyszer igazolni, mert az a veszélyhelyzet végéig érvényes lesz.A szolgáltató egy későbbi számlán írja jóvá
A szolgáltató egy későbbi számlán írja jóvá a kedvezményt. Ez azt jelenti, hogy a decemberi havidíjat az áprilisi számlán is jóvá lehet íratni - jelezte.

- Tudjuk, hogy a koronavírus-járvány mindenkit kihívás elé állított, a családoknak nem mindennapi megterhelést jelent a digitális oktatás. Ez többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent a gyerekeknek, a pedagógusoknak és természetesen a szülőknek is - fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Hangsúlyozta, a kormány ebben a nehéz helyzetben is segíti a családokat, hogy mérsékelje a terheiket.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.03.24