Ingyen városligeti ballonozást kapnak a súlyos betegségből gyógyult kisgyerekek - Évente ezer gyerek élhet a lehetőséggel

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ingyen városligeti ballonozást kapnak a súlyos betegségből gyógyult kisgyerekek - Évente ezer gyerek élhet a lehetőséggel A Bethesda Gyermekkórházból való szabadulás jelképe lett a városligeti hőlégballon, a jövőben minden 2 hétnél tovább kórházban gyógyuló gyerek a Városliget ballonkilátójában emelkedhet a magasba egy szülője és gyógyítója társaságában. Évente ezer, hosszabb kórházi ápolásra szoruló gyerek ingyenes ballonozással búcsúzhat a kórháztól a Bethesda Gyermekkórház, a Liget Budapest Projekt és a BallonFly ballonkilátó együttműködése révén.

Az április 26-ai, szerdai budapesti sajtótájékoztatón Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a tavaly óta működő ballon a mintegy 100 hektáron megújuló Városliget egyik központi szimbóluma lett.

A betegség szimbolikus lezárása
A programmal a hosszabb ideig tartó betegségből meggyógyult gyerekek szimbolikusan is le tudják zárni azt az időszakot, ami nem a szabadságról és a felhőtlen boldogságról szól. Ez az élmény pedig minden gyereknek alanyi jogon kell, hogy járjon - tette hozzá Gyorgyevics Benedek.

Ingyen városligeti ballonozást kapnak a súlyos betegségből gyógyult kisgyerekek - Évente ezer gyerek élhet a lehetőséggel

"Ha ehhez egy kicsit hozzá tudunk járulni a ballon üzemeltetőjével, akkor már megérte a Liget Projekt" - fogalmazott a vezérigazgató.

A kórtermek többségéből látszik a hőlégballon
Velkey György János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, hogy a kezdeményezés nyomán a kórházban gyógyuló, legsúlyosabb betegek a kórházból való távozás után a ballonozás révén jelképesen is felülemelkedhetnek a betegségen.

A Liget Projektnek köszönhetően a Bethesda Gyermekkórház igazi otthonává válhatott a Városliget, a kórház pedig immár a saját kertjének tekintheti a közparkot, amely erős identitást is ad számára - fűzte hozzá a kórház főigazgatója.

A sajtótájékoztatón kiosztott tájékoztató szerint a Városliget szélén található Bethesda Gyermekkórház kórtermeinek fele a Városliget felé néz, a beteg gyerekek számára a Szinyei-festményt idéző ballon ezáltal a gyógyulás, a kórházból való szabadulás jelképévé vált.

Évente ezer gyermeknek biztosítanak ingyen ballonozást
A hagyományteremtő kezdeményezés részeként évente ezer, a jövőben minden 2 hétnél tovább kórházban gyógyuló gyerek a Városliget ballonkilátójában emelkedhet fel a magasba egy szülője és gyógyítója társaságában.

Ingyen városligeti ballonozást kapnak a súlyos betegségből gyógyult kisgyerekek - Évente ezer gyerek élhet a lehetőséggel

Az együttműködés részeként a kórházban működő speciális terápiás csoportok, táborozó, krónikus kisbetegek is ajándékba kapják a terápia végeztével a közös élményt gyógyítóikkal. A Bethesda Gyermekkórház évente átlagosan 12 ezer gyermeket gyógyít a fekvőbeteg osztályokon, a járóbeteg-rendeléseket 160 ezer gyermek keresi fel.

A költségeket a Liget Budapest és a BallonFly közösen finanszírozzák.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán, Facebook/Bethesda Gyermekkórház

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.04.27