Ingyenes utazás 14 év alatti gyerekeknek a BKK járatain: Szeptember 2-ától bevezetik, ha a közgyűlés is támogatja

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ingyenes utazás 14 év alatti gyerekeknek a BKK járatain: Szeptember 2-ától bevezetik, ha a közgyűlés is támogatja A fővárosi közgyűlés támogatása esetén 2021. szeptember 2-től akár már díjmentesen utazhatnak a 14 éven aluliak a BKK járatain. Ahogy azt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere bejelentette, a fővárosi közgyűlés támogatása esetén pár nap múlva akár már díjmentesen utazhatnak a 14 éven aluliak a BKK járatain, írja a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ előzetes tárgyalásokat folytatott a fővárossal a kérdésben, ezért a közlekedésszervező társaság az intézkedés bevezetésére felkészült.

Online jelentette be a javaslatot a főpolgármester
Mint ismeretes, Karácsony Gergely augusztus 26-án, a közösségi oldalán élőben közvetített videójában bejelentette, hogy mivel a döntés fővárosi hatáskör, a Fővárosi Közgyűlés szeptember elsejei ülésére előterjeszti a kezdeményezést.

Azt mondta: bízik abban, hogy kedvező döntés születik, és a 14 éven aluliak szeptember 2-ától már ingyenesen használhatják a közösségi közlekedést Budapesten.

A főpolgármester megjegyezte azt is: 2019-es választási programjában szerepelt ez a lépés, és elsősorban nem pénzügyi szempontok határozták meg a döntését.

Amennyiben a képviselők támogatják a javaslatát, 2021. szeptember 2-án léphet életbe az intézkedés.Jelenleg azok a gyerekek utazhatnak ingyen, akik még nem iskolások
Jelenleg csak azok a gyermekek utazhatnak felnőtt kíséretében díjmentesen a BKK járatain, akik még nem kezdték el iskolai tanulmányaikat. Karácsony Gergely kezdeményezésére tovább csökkenhetnek a fővárosi családok terhei, hiszen az utazási feltételek változásával minden 14 éven aluli diák ingyen utazhat majd Budapesten.

A Budapesti Közlekedési Központ arra kéri a diákok szüleit, hogy vásárlás előtt mérlegeljék gyermekeik szeptember 2-ig tartó utazási terveit, valamint azt, hogy a fővárosi közgyűlés kedvező döntése esetén a későbbiekben a legfiatalabb utasoknak már nem lesz szükségük havi bérletre.

Forrás: MTI, BKK
Fotó: BKK

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2021.08.27