"Kérem, segítsenek, apukám elájult" - 10 éves kisfiú hívta a segélyhívót, így sikerült megmenteni az apukája életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A 10 éves Adrián az ijedség ellenére is összeszedetten válaszolt a mentős kérdéseire, és követte az utasításait. Neki köszönhetően sikerült megmenteni az apukája életét. A kis hősök köztünk járnak - egy tízéves kisfiú lélekjelenlétének hála sikerült megmenteni az édesapja életét, közölte a Magyar Rendőrség a hivatalos weboldalán.

Mint írják, a kisfiú kétségbeesetten hívta a 112-es számot március 29-én. "Apukám elájult!", szólt bele egy vékonyka, riadt hang a telefonba, majd hamar kiderült, hogy Mező Adriánnak hívják, és 10 éves. Adrián elmondta, hogy egy csattanást hallott a konyha felől, majd amikor kiment a szobából, a földön fekve, eszméletlen állapotban találta édesapját.

Nem tért magához az édesapja
A Szombathelyi Hívásfogadó Központ munkatársa azonnal tudta, hogy a fiúnak segítségre van szüksége, ezért kapcsolta a mentésirányítókat. A kisfiú az ijedség ellenére is összeszedetten válaszolt a mentős kérdéseire, és követte az utasításait. Kiderült, az édesapa csak néhány pillanatra tért magához, majd újból elvesztette az eszméletét.


Adrián vendégségben a rendőröknél, háttérben az anyukája

Nem hagyták magára
A mentésirányító ekkor megkérte a kisfiút, hogy próbáljon meg segítséget kérni a szomszédtól, legyen mellette egy felnőtt, amíg a mentőkocsi kiérkezik. Adrián azonban nem járt sikerrel, senkit nem talált otthon a szomszédban. Az irányító nem hagyta magára a gyereket, folyamatosan vonalban marad vele, és beszélt hozzá mindaddig, míg a mentősök a házhoz értek. A kisfiúnak hála, édesapja időben segítséget kapott.

Bátorságáért a rendőrök most megjutalmazták Mező Adriánt: vendégül látták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, ahova egy szolgálati autóval érkezett az édesanyjával. Matyi István alezredes, a megyei tevékenységirányítási központ vezetője vezette körbe Adriánt a rendőrség épületében, majd ajándékcsomagot is átadott a hős kisfiúnak.

Forrás, fotó: Police.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.05.08