Két kisfiú megszökött az óvodából, veszélyes útszakaszon sétáltak

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Két kisfiú megszökött az óvodából, veszélyes útszakaszon sétáltak

A XX. kerületi óvodából megszökött két kisgyerek, és csak közel fél óra múlva vették észre az eltűnésüket.

A pesterzsébeti Gézengúz óvodában két kis óvodás fiú megszökött az intézményből, és hazasétáltak. Erről az ATV Híradó készített riportot.
Bár a gyerekeknek nem esett baja, XX. kerületi polgármester, Szabados Ákos szerint szerint is elfogadhatatlan és felháborító az eset.

 

Közel fél óráig senki nem vette észre a gyerekek eltűnését
A polgármester elmondása szerint 15-30 perc is eltelt, mire észrevették a két kisfiú eltűnését. Ezután pedig ahelyett, hogy bejelentették volna az esetet, saját maguk szerveztek kis kutatócsoportokat, és a környéket bejárva próbálták előkeríteni az elveszett ovisokat.

Egy forgalmas úton sétálgatott a két óvodás kisfiú
Mint utólag kiderült, egy fáról másztak fel a kerítésre, majd onnan leugrottak a szomszédos bölcsőde udvarára. Ezután egy olyan forgalmas útszakaszra jutottak ki, ahol az autókon kívül villamosok is közlekednek.

Hazasétáltak a gyerekek, a szülők először azt hitték, hogy betörtek hozzájuk
Az egyik kisfiú családjának a házához mentek. A gyerek szülei elmondták, hogy arra lettek figyelmesek, hogy valaki bement az otthonukba. Először megijedtek, hogy betörtek hozzájuk, és hívták a rendőrséget. Csak ezután derült ki, hogy a saját gyermekük és egy barátja tért haza. A család azt is elmondta, hogy a rendőrség tőlük értesült a gyerekek szökéséről, az óvoda részéről nem történt bejelentés.

Az esetet kivizsgálják, és a kerületben minden óvodát megvizsgálnak, hogy hasonló incidens ne történhessen.

 

Fotó: Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.09.15