Kiderült, hogy mi lesz az inkubátorban hagyott kislány, Madarász Panna sorsa

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Kiderült, hogy mi lesz az inkubátorban hagyott kislány, Madarász Panna sorsa

Sokakat foglalkoztat, hogy mi történik majd a Heim Pál Gyermekkórház inkubátorában talált csecsemővel, Madarász Pannával.

A Heim Pál Gyermekkórház egyik egészségügyi dolgozója a Bors-nak elmondta, hogy mi vár azokra a csecsemőkre, akiket az intézmény babamentő inkubátorába tesznek, és így lemondanak róluk.

Mint korábban megírtuk, a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai rendelőjének inkubátorában helyeztek el egy újszülött babát múlt héten. A kislány a 12. mentettje a kórháznak, és az intézmény dolgozói Madarász Pannának keresztelték el. 

Heim Pál Gyermekkórház Madarász Panna - mi lesz a kisbaba sorsa?

Gyermekotthonba kerül Madarász Panna
Ahogyan a lap informátora fogalmazott, azután, hogy a kislány a Madarász utcai részlegről kikerül, egy gyermekotthonban helyezik el és kijelölnek számára egy gyámot, majd egy örökbefogadó családot keresnek a számára.
Mivel rengetegen várnak arra, hogy örökbefogadó szülők lehessenek, így remélhetőleg csak nagyon rövid ideig kell a gyermekotthonban lennie. 

6 hétig még jelentkezhet a szülőanya a babáért
A jogszabály szerint hat hetet kell várni, és ha ez idő alatt a szülőanya jelentkezik, hogy mégis szeretné felnevelni a babát, akkor kivizsgálják, hogy biztosítottak-e ennek a feltételei. Amennyiben a kijelölt hat hét alatt nem jelentkeznek a babáért, úgy megkezdhetik számára az örökbefogadó család keresését.

Még soha nem jelentkeztek az inkubátorban hagyott babákért
Amint a kórház múlt heti közleményéből kiderült, Panna a 12. csecsemő, akit a babamentő inkubátorban elhelyeztek, de még soha nem fordult elő, hogy a szülőanya meggondolta volna magát, és jelentkezett volna a babájáért.


Reméljük, hogy minél hamarabb családban nevelkedhet tovább a kis Madarász Panna.


Forrás:  Bors Magazin
Fotó:     Heim Pál Gyermekkórház Facebook oldala


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.08.21