Kilátók Magyarországon: Kéz alakú kilátó hívogatja a kirándulókat a festői Cserhátban

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Kilátók Magyarországon: Kéz alakú kilátó hívogatja a kirándulókat a festői Cserhátban Hollókő és Felsőtold között félúton található a Kéz alakú kilátó, ahova egyre többen kirándulnak, hiszen a helyszínről gyömyörű kilátás nyílik a Cserhátra. Ha szeretitek a különleges élményeket, a szép tájakat és kirándulnátok egyet, akkor vegyétek célba a Cserhát szívét.

Hollókő és Felsőtold között félúton található egy festői szépségű völgy, ahol mindent megtalálsz, ami egy felejthetetlen kiránduláshoz kell: van ott egy kis tó, a csörgedező Szekerce-patak és egy vadregényes szurdok is.

kéz kilátó

A környéken halad az országos Kék-túra, melyet követve eljuthatsz a Google-térképen csak "A kéz"-ként jelölt kilátóhoz.

kéz kilátó

Mivel az új kilátónak nem csaptak nagy hírverést, ezért eleinte csak a kirándulós csoportokban bukkant fel mint érdekes helyszín, de most az MTI fotósa is készített róla képeket.

kéz kilátó

Az is kiderült, az installációt a Farkaskútvölgy Hagyományőrző és Lótenyésztő Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.

Tanösvény, kastély, Palóc Grand kanyon - Ha még több szép helyet látnál a Cserhátból, válogass ebből a cikkünkből: 10 szuper kirándulóhely a Cserhátban, gyerekes családoknak is »

Olvasd el ezt is!
13 kilátó Magyarországon, ahonnan gyönyörködhetsz az ország szépséges tájaiban »


Forrás: MTI,
Fotók: MTI/Komka Péter

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.02.16