"Kivettem a 12 éves lányom az iskolából, hogy influenszer lehessen"

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


"Kivettem a 12 éves lányom az iskolából, hogy influenszer lehessen"

Az influencer anyuka szerint nem fér bele az életükbe, hogy a 12 éves lánya iskolába járjon.

Az ausztráliai Queensland-ből származó 37 éves édesanya, Kat Clark két lányával, a 20 éves Latishával és a 12 éves Dejával közösen vezeti Basically Besties című podcastját.
Kat Clark már 5,2 millió követővel büszkélkedhet a TikTokon, a videómegosztó oldal 2022-ben meg is szavazta számára az Év alkotója címet. 

Nem fér bele az életükbe, hogy lánya iskolába járjon
Míg az édesanyának átlagos hivatali munkája volt, lánya hagyományos iskolába járt, ám mikor Kat belekezdett új karrierjének építésébe, megszokott életmódjuk tarthatatlanná vált. "Ez a munka sok utazással jár – nyilatkozta a nő. - Ráadásul Deja is egyre több megbízást kap, így sűrűn ki kellett őt vennünk az iskolából. Valamin változtatnunk kellett." 
Ezért úgy döntött, hogy lánya a következő tanévet magántanulóként kezdi majd.

Lányaival közösen épít influencer karriert
Az édesanya véleménye szerint a legjobb a  lánya számára, ha azzal foglalkozhat, amit igazán szeret. Úgy gondolja, hogy így nem marad le a nagy lehetőségekről, az iskolába pedig még mindig visszatérhet a következő évben, ha mégsem tetszik neki ez az életmód.
Az influencer nagyobbik lánya, Latisha a jogi egyetemre járt, de egy félév után ő is félretette tanulmányait azért, hogy a podcast-tal foglalkozzon.
Az édesanya azt nyilatkozta: „Ha Deja orvos vagy ügyvéd szeretne lenni, abban támogatnánk. Ő azonban ezt az álmot követi – és mi ebben támogatjuk.”

 

Megoszlanak a vélemények
Az influencer anya imád a lányaival dolgozni, hiszen így a munka tulajdonképpen szórakozás számukra. Mindig arra nevelte lányait, hogy merjenek önmaguk lenni, és erről az önazonosságról senki kedvéért ne mondjanak le.

Az ausztrálok véleménye megoszlik az édesanya döntésével kapcsolatban, de a kommentelők túlnyomórészt szabadságot adnának gyermeküknek ebben a kérdésben. Volt, aki azzal érvelt, hogy már saját gyerekkorában is csak kényszernek érezte az iskolába járást, mások szerint pedig manapság teljességgel elfogadott, ha valaki később csatlakozik be az oktatásba.
Meglepő módon egy pedagógus egyenesen az alábbi kérdést fogalmazta meg: „Miért kényszerítsük a gyereket iskolába, ha nem az a neki való út?”


Fotó: Freepik és Instagram


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.12.07