Költséghatékony szabadtéri játékok télvíz idejére

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Költséghatékony szabadtéri játékok télvíz idejére Mit játsszunk a gyerekkel télen? Hoztunk néhány ötletet, amivel egy napsütéses téli vasárnapot is szuper jól tölthettek együtt anélkül, hogy a költségek miatt fájna a fejetek. Idén igazán nem lehet panaszunk a téli hőmérsékletre, hiszen a gyerekkorunkból ismert farkasordító hidegek jótékonyan elkerülték hazánkat. Bár a klímaváltozás szempontjából ez nem a legjobb hír, az enyhe időjárás legalább a család pénztárcájának kedvez egy kicsit.

Igaz ez a gyerekek szabadidejének tartalmas eltöltésére és általában a programszervezésre is, hiszen a tíz fokot is elérő, ragyogó napsütést kínáló februári napok számos kültéri játékra és elfoglaltságra adnak lehetőséget. Így nem kell azon törnünk a fejünket, mivel vezessük le a kicsik energiáit a négy fal között: helyette igyekezzünk minél több időt a szabadban, friss levegőn tölteni!

A rendszeres kinti mozgásért pedig nem csak a gyerekek testi-lelki egészsége és a szülők idegrendszere lesz hálás, hanem a közös kassza is! Ugyanis, ha nem kell a fránya eső elől drágábbnál drágább beltéri programokba menekülnünk, számos ingyenes és mégis élménnyel és feltöltődéssel teli megoldás közül választhatunk.

Most hoztunk néhány ötletet, amivel egy napsütéses vasárnapot - akár télen is - szuper jól tölthettek együtt anélkül, hogy a költségek miatt fájna a fejetek!
 

Irány a téli természet!

Az erdő kétségkívül akkor a legszebb, amikor zöldben vagy őszi színekben pompázik, de a látszólagos kopárság ne tántorítson el benneteket egy varázslatos kirándulástól! A téli természet is bővelkedik látnivalóban, egy kiadós családi sétánál pedig nincs is feltöltőbb februári program! A tiszta levegő és a kellemes mozgás pedig amellett, hogy jótékonyan lefárasztja a família ifjabb tagjait, kedvező hatással bír az idegrendszerükre és az immunrendszerükre is.

Költséghatékony szabadtéri játékok télvíz idejére
 

Városi kincsvadászat

Ha akad egy kis szabadidőnk, és ránk férne egy kis kreatív ötletelés a monoton hétköznapi teendők után, szervezzünk a gyerkőcöknek izgalmas kincsvadászatot! Ehhez nem is kell messzire mennünk, hiszen a lakóhelyünkön is kijelölhetünk néhány állomást, ahol kisebb feladatokat megoldva juthatnak tovább a gyerekek. Akár több családdal is összefoghatunk, így a kicsik csapatokat alkotva versenyezhetnek. A nyeremény pedig lehet valamilyen saját készítésű apróság, vagy közös kakaózás-sütizés az egyik család otthonában!
 

Ne feledkezzünk el a játszótérről sem!

Talán a lehető legegyszerűbb megoldás a felgyülemlő energiák levezetésére a legközelebbi játszótér meglátogatása. Télen sem érdemes elfeledkezni erről a jolly joker helyszínről, hiszen rétegesen öltözve akár egy hidegebb vagy ködösebb napon is bátran megcélozhatjuk az ingyenesen igénybe vehető játékokat. Ráadásul a többségük nagyon hasznos fejlesztő játék is egyben!

Költséghatékony szabadtéri játékok télvíz idejére

Tudtad, hogy a hinta tökéletes eszköz az egyensúlyérzék és mozgáskoordináció fejlesztéséhez? Nem csoda, hogy a gyerek hinták szinte mindig foglaltak! Nem árt néhány saját eszközzel is készülnünk arra az esetre, ha sor áll a csúszdánál vagy a mászókánál. Legalább egy labda mindig legyen nálunk, hiszen a gumilabda változatos játékokra használható, illetve a labdák gyerekeknek nyújtott előnyei között a finommotorika és a koncentrációs készség fejlesztése is szerepel!

[Támogatott tartalom]

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2023.02.04