Kormányinfó: Május 28-tól lehet lakodalmat tartani, június 1-jétől iskolai táborok is szervezhetők

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Kormányinfó: Május 28-tól lehet lakodalmat tartani, június 1-jétől iskolai táborok is szervezhetők Gulyás Gergely a május 13-ai Kormányinfón ismertette a járványhelyzettel kapcsolatos legfontosabb információkat. Gulyás Gergely a május 13-ai Kormányinfón ismertette a járványhelyzettel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Mint a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, jelenleg több mint 4 millió beoltott van Magyarországon. A héten a mai napon kezdődik a 16-18 éve közöttiek oltása a Pfizer/Biontech vakcinával, ez a kampány jövő hét keddig tart, utána pedig azokat oltják a maradék Pfizerrel, akik erről sms-t kapnak.

Kormányinfó: Május 28-tól lehet lakodalmat tartani, június 1-jétől iskolai táborok is szervezhetők

Kiemelte, számításaik szerint pünkösd (május 23-24.) után érjük el az 5 millió beoltottat, ezért a további enyhítésekről a kormány majd a május 17-ei héten dönt, addig minden korlátozó intézkedés marad a régiben.

Lakodalmak május 28-tól
Ugyanakkor mivel az esküvőkkel kapcsolatban kapják a legtöbb kérdést, ezért már most megemlítette, bárhogy alakul az oltások száma, május 27-én éjféltől, azaz május 28. 00:00 órától lakodalmak megtartására is lehetőség lesz. Az nem derült ki, hogy esetleg lesz-e létszámkorlátozás vagy bármilyen más megkötés.

Iskolai táborok június 1-től
Mindehhez Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hozzátette, az iskolai táborok június 1-től lesznek megtarthatóak. Hogy ezek pontosan milyen típusú táborok, arról egyelőre nem esett szó.

Forrás: Kormányinfó

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.05.13