Kormányinfó: Szeptember elsején megkezdődik a tanév az iskolákban - Gulyás Gergely ismertette a kormány legfrissebb döntéseit

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Kormányinfó: Szeptember elsején megkezdődik a tanév az iskolákban - Gulyás Gergely ismertette a kormány legfrissebb döntéseit A 2020. július 30-ai Kormányinfón Gulyás Gergely beszámolt a kormány legújabb döntéseiről, egyebek közt az iskolakezdéssel és a zenés-táncos rendezvényekkel kapcsolatban. A 2020. július 30-ai Kormányinfón Gulyás Gergely beszámolt a kormány legújabb döntéseiről, egyebek közt az iskolakezdéssel és a zenés-táncos rendezvényekkel kapcsolatban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, bár a koronavírus-helyzet a környező országokban romlott, és úgy tűnik, mintha már elkezdődött volna a második hullám, Magyarországon stagnál a helyzet.

Ugyanakkor a kormány úgy véli, ezt az állapotot akkor lehet megőrizni, ha a jelenleg érvényben lévő szabályokon nem változtatnak.

Kormányinfó: Szeptember elsején megkezdődik a tanév az iskolákban - Gulyás Gergely ismertette a kormány legfrissebb döntéseit

Két fő döntést ismertetett a miniszter:
- A jelenlegi helyzet alapján a 2020/2021-es tanév szeptember 1-jével a rendes tanulmányi rend szerint kezdetét veszi az iskolákban
- Az 500 fő feletti zenés-táncos rendezvényeket augusztus 15. után sem lehet megtartani

Utóbbi döntést kiegészítve ismertette, hogy úgynevezett Garázskoncert sorozatot indítanak el, melyet a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolít le, ehhez 5,3 milliárd forint támogatást kap a zeneipar, köztük külön kiemelve említette a cigányzenekarokat.

A július 16-ai Kormányinfón az is kiderült, az eredetileg több naposra tervezett Szent István napi ünnepség és tűzijáték idén elmarad. Erről itt olvashatsz bővebben »

Forrás: Kormányinfó
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.07.30