Kormányinfó: Tovább lesz érvényes az oltottsági igazolványa annak, aki csak 2 oltást vett fel - Mégsem jár le február 15-én

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Kormányinfó: Tovább lesz érvényes az oltottsági igazolványa annak, aki csak 2 oltást vett fel - Mégsem jár le február 15-én Gulyás Gergely bejelentette, a kormány úgy döntött, hosszabb ideig, 2 oltással 2022. május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához. A 2022. február 3-ai Kormányinfó a szokott időnél sokkal hamarabb, már reggel 7-kor elkezdődött - erre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sűrű napi programja miatt volt szükség.

A sajtótájékoztatón előkerült a harmadik oltás és az oltottsági igazolvány kérdése is - mint ismeretes, január 13-án az hangzott el, hogy február 15-től a védettségi igazolvány oltottsági igazolvánnyá alakul és csak 3 oltással együtt lesz érvényes.

Kormányinfó: Tovább lesz érvényes az oltottsági igazolványa annak, aki csak 2 oltást vett fel - Mégsem jár le február 15-én

Eddig lesznek érvényesek az oltottsági igazolványok
Most Gulyás Gergely bejelentette, a kormány úgy döntött, hosszabb ideig, 2 oltással 2022. május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához.

Elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra.

Az ötödik hullám csúcsán járunk
Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható.

A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.02.03