15 éves lány szült Pécsett egy wc-ben - a baba meghalt, a diáklányt letartóztatták

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


15 éves lány szült Pécsett egy wc-ben - a baba meghalt, a diáklányt letartóztatták

Egy pécsi kollégium wc-jében szülte meg babáját egy 15 éves diáklány, akit a rendőrség őrizetbe vett, mivel felmerült, hogy idegenkezűség okozta a baba halálát.


A police.hu közletménye szerint január 30-án a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint egy 15 éves diáklány egy pécsi ingatlanban hozta világra a babáját, majd akit nem látott el, és a gyermek életét veszítette. Idegenkezűség gyanúja miatt a fiatal lányt őrizetbe vették és emberölés miatt indult eljárás.  

A Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője Kutas Tamás a 24.hu megkeresésére azt elmondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a gyanúsított javítóintézetben végrehajtandó letartóztatását.

A lap értesülései szerint a lány egy Pécs közeli faluban él, az újszülött pedig ellátatlanság miatt halt meg. 


“A Pécsi Járásbíróság 2024. február 1-jén elrendelte egy fiatalkorú lány letartóztatását egy hónapra tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.
A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója, kollégista. 2023-ban teherbe esett. 2024. január 30. napján a hajnali órákban a kollégiumban terhessége miatt fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett, segítséget kért szobatársától, de a vérzést elállítani nem sikerült. A gyanúsítottat a kollégium második emeleti mosdójába kísérte a szobatársa, ahol a gyanúsított a wc ajtaját magára zárta, majd a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét. A szülésről a gyanúsított szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni.
A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.
A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyeket befolyásolva veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A fiatalkorú gyanúsított letartóztatását javítóintézetben hajtják végre.
Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.” - írja a Pécsi Törvényszék közleménye.
 

 

Fotó: Freepik


Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2024.02.02