Lövöldözni kezdett egy hetedikes fiú egy belgrádi iskolában szerda reggel, többen meghaltak - Ezt lehet tudni az elkövetőről

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Lövöldözni kezdett egy hetedikes fiú egy belgrádi iskolában szerda reggel, többen meghaltak - Ezt lehet tudni az elkövetőről A meglőtt tanárnő és a biztonsági őr meghalt, öt diák pedig megsebesült, mert egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel. A meglőtt tanárnő és a biztonsági őr meghalt, öt diák pedig megsebesült, mert egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel - közölte a szerb sajtó.

Nem sokkal a tanítás után kezdte a lövöldözést
A szerbiai belügyminisztérium közleménye szerint a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen. A biztonsági őr és a tanárnő halálának hírét a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.


(Pixabay - illusztráció)

Eminens tanulónak számított
A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.

Ellátták a sérülteket
A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van.

A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

FRISSÍTÉS 2023.05.03. 11:46
A korábbi hírekkel ellentétben a mellkason lőtt tanárnő nem halt meg, kórházban ápolják, ugyanakkor 8 diák és egy biztonsági őr meghalt a belgrádi általános iskolában, amikor egy hetedikes diák lövöldözni kezdett - közölte a szerbiai belügyminisztérium, és egyben arról tájékoztatott, hogy a sebesült tanárnőt, valamint további hat diákot kórházban ápolnak.

Mi lehet a háttérben?
Sajnos évente - főleg az Egyesült Államokban - több iskolai lövöldözés is történik. Vajon mi vihet rá egy gyereket, hogy fegyverrel vegyen elégtételt a tanáránál? Agresszív hajlam? Otthoni bántalmazás? Vagy a tanárnője viselkedett bántalmazóan? Összegyűjtöttük néhány korábbi cikkünket hasonló témákban - ezek segíthetnek abban, hogy ha egy gyerek bajban van, ismerjük fel.

Gyermekkori agresszió - Ez a legrosszabb, amit ilyenkor felnőttként tehetsz, mondja a pedagógus »
Miért lesz agresszív a gyerek? Mit tehet a szülő? - Ezt mondja a gyermekpszichológus »
Ha egy gyermeket bántalmaznak, szexuálisan zaklatnak, elhanyagolnak - Hogyan segíthet a gyámhatóság? »
Mire készít fel az iskola és mire nem? - Ezt teheted, ha az iskolától frusztrált a gyerek »

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.05.03