Lúdtalptorna gyerekeknek: Játékos tornagyakorlatok lúdtalp és bedőlő boka ellen, már 3 éves kortól

Szülők lapja

Gyerek fejlődése

Szülők lapja


Lúdtalptorna gyerekeknek: Játékos tornagyakorlatok lúdtalp és bedőlő boka ellen, már 3 éves kortól A lúdtalp vagy a bedőlő boka tünetei kisgyermekkorban nem jelentenek kóros állapotot - hogy később se legyen probléma, érdemes megtanítanod gyermekednek a lúdtalptornát. A lúdtalp vagy a bedőlő boka tünetei kisgyermekkorban nem jelentenek kóros állapotot - hogy később se legyen probléma, érdemes megtanítanod gyermekednek a Semmelweis szakemberei által összeállított lúdtalptornát.

Ezért fontos a mezítláb járás
A mozgásszegény életmód miatt az ortopédiai problémák egy része már gyermekkorban kialakulhat,, az egyenetlen talajon, kavicson, füvön, homokon való mezítláb járás azonban segíti a lábizmok erősödését, ilyenkor a talp sokféle ingert kap, így az izmok jobban dolgoznak.

Lúdtalptorna gyerekeknek: Játékos tornagyakorlatok lúdtalp és bedőlő boka ellen, már 3 éves kortól

Kezelés és torna nélkül az érintett gyerekek 20-30 százalékánál felnőttkorban is megmarad az enyhe, befelé dőlő bokaszerkezet, ezért a későbbi, súlyos problémák megelőzése érdekében javasolt speciális gyakorlatokat végezni.

Könnyen elsajátítható gyakorlatok, már 3-5 éves kortól
A Semmelweis Egyetem lúdtalptorna oktatóvideója könnyen elsajátítható, otthon is elvégezhető feladatsorát érdemes hetente 3-4 alkalommal gyakorolni.

A lúdtalptorna megkezdése a megfelelő idegrendszeri érettség elérése után ajánlott, a gyermekek általában 3-5 éves kortól képesek tudatosan közreműködve elvégezni a gyakorlatokat.Forrás, képernyőfotó: Semmelweis Médiasarok

Szülők lapja

Gyerek fejlődése

Szülők lapja


2022.07.11