Majdnem belehalt a tinilány a darázscsípésbe! Egy 13 éves fiú mentette meg az életét - Őt keresi most az édesanya

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Majdnem belehalt a tinilány a darázscsípésbe! Egy 13 éves fiú mentette meg az életét - Őt keresi most az édesanya Kirándulni indult egy magyar család, de majdnem tragédia lett a balatoni túrázás vége, mert a tinilányt megcsípte egy lódarázs, és ő anafilaxiás sokkot kapott. Szerencsére egy másik túrázónál volt adrenalin-injekció, ami megmentette az életét. Kirándulni indult egy magyar család, de majdnem tragédia lett a balatoni túrázás vége, derül ki abból a riportból, melyet az édesanyával készített az RTL Klub Híradója.

Lódarázs csípte meg
Mint az anyuka elmesélte, Badacsonytomajon túráztak a kiskamasz lányával, amikor hirtelen egy lódarázs gabalyodott a kislány hajába, és meg is csípte a fejét. A gyerek rögtön szólt az édesanyjának, hogy megcsípte a darázs, és azt is jelezte neki, hogy szédül és fázik is, majd alig egy perc elteltével el is ájult.


(illusztráció)

- Az a változás, ami ezalatt végbement a testén és az arcán, az a látvány... hát ezt nem kívánom senkinek - idézte fel az anyuka a történteket a kamera előtt.

Nem tudott felmenni hozzájuk a mentő
Bár próbált segítséget hívni, de a mentőautó nem tudott felmenni a szűk ösvényen, a helikopter pedig nem látta őket.

- A lányom hörgött, hányt, gyakorlatilag haldoklott - mondta az anya könnyek között.

Egy tinédzser fiúnak köszönheti az életét
Szerencséjükre azonban egy háromtagú család (apa, anya és a kamasz fiuk) éppen arra túráztak, és a fiúnál - mivel mogyoróallergiás -, volt egy adrenalin-injekció, amit be is adott a lánynak, aki ettől rohamos javulásnak indult.

A helyszínen nem ezzel volt elfoglalva, de az édesanya most szeretné megtalálni a családot, akinek a lánya életét köszönheti, ezért a Facebook-oldalán egy felhívást is közzétett.

- Csak szeretném megköszönni nekik a segítséget, mert az én lányom már nem élne, ha ők nincsenek - mondta elérzékenyülve a riportban.

darázscsípés

Mint a riportban megszólaló szakértő elmondta, előre senkiről nem lehet tudni, hogy egy esetleges méh- vagy darázscsípés allergiás reakciót vált-e ki, sőt, olyan is előfordulhat, hogy az első csípésre még nem reagál valaki allergiás tünetekkel, csak az azt követőre.

Ez is érdekelhet!
Méhcsípés, darázscsípés gyerekeknél: Milyen tünetekkel kell azonnal orvoshoz fordulni? »


Forrás: RTL Klub Híradó
Képernyőfotó: Facebook/Lázár Andrea Rea
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.08.12