Már el volt kékülve, mikor kihúzták a vízből! - 3 éves kisfiú életét mentette meg egy strandoló Százhalombattán

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Már el volt kékülve, mikor kihúzták a vízből! - 3 éves kisfiú életét mentette meg egy strandoló Százhalombattán Sajnos egy pillanat is elég, hogy tragédia legyen az önfeledt strandolásból, különösen a kisgyermekekre kell odafigyelni. Sajnos egy pillanat is elég, hogy tragédia legyen az önfeledt strandolásból, különösen a kisgyermekekre kell odafigyelni.

Legutóbb csak a szerencsén múlt, hogy egy hároméves kisfiú nem fulladt bele a medencébe Százhalombattán. Mint a Bors értesült róla, az úszógumiban lévő kisfiúra és testvérére a nagypapának kellett figyelnie, amíg az anyuka távolabb volt.

Egy pillanatra nem figyelt oda
Ez működött is mindaddig, ám a nagypapának valami miatt ki kellett mennie a medence szélére a másik gyerekkel, így szem elől tévesztette a fiút. Ennyi idő elég is volt ahhoz, hogy a hároméves kisfiú kicsússzon az úszógumiból a vízbe és elmerüljön.

Már el volt kékülve, mikor kihúzták a vízből! - 3 éves kisfiú életét mentette meg egy strandoló Százhalombattán

Ekkor tért vissza az édesanya, aki kétségbeesetten keresni kezdte a kisfiút, amire mindenki felfigyelt a medencében - meg is találták, de már el volt kékülve.

Egy szemtanú mentette meg az életét
Szerencsére egy Brigitta nevű, szintén ott strandoló hölgy tudta, mi a teendő, ököllel ráütött az ájultan heverő gyerek hátára, mire ő elkezdte kihányni a sok nyelt vizet, végül fel is sírt.

A hős segítő azt is elmondta, a vízimentők még csak a közelben sem voltak, amikor az eset történt.

- Legalább 15 perccel később értek oda a fiúhoz, pedig nekik ott kellene lenniük a medencénél - tette hozzá felháborodva.

A rendőrség figyelmeztetése
A hétvége folyamán a Balatonnál is többször volt szükség életmentésre: a rendőrség beszámolója szerint 11 alkalommal 21 embert mentettek ki a vízből. Az időnként viharosra élénkülő szélben elsodródott kite-szörfösök, SUP-osok, veszteglő csónakok mellett homokpadra futott vitorlás, felborult katamarán és kalózcsónak utasait segítették ki szorult helyzetükből az egyenruhások.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság tanácsai:
– Aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, inkább a parti sávban hűsítse magát!
– Gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek!
– Soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek!
– Kerüljék a vízibicikliről egyéb fürdőeszközökről a hirtelen vízbe ugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vagyunk a mélységgel, valamint a vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással van a szervezetre!
– Amennyiben nem biztosak saját úszni tudásukban, a vízi járműveken mindenképpen viseljenek mentőmellényt!
– Lehetőleg kerüljék extrém melegben, hőcsúcsokban (11 és 16 óra között) a nyílt vízen tartózkodást!
– Lehetőleg ne fogyasszanak alkoholt, ittas vagy bódult állapotban a fürdőzés életveszélyes!
– A parttól távol kerüljék az egyedül úszást, fürdőeszköz-használatot!
– Aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt! Ha a part mellett elalszik valaki a gumimatracon, akkor is besodródhat a mély vízbe.

Forrás: Bors, Police.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.07.24