Meghalt a negyedik kisfiú is, aki a jeges tóba esett - Napokig küzdöttek az életéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Meghalt a negyedik kisfiú is, aki a jeges tóba esett - Napokig küzdöttek az életéért Mint arról néhány napja hírt adtunk, a szokatlanul hideg angliai időjárás áldozatokat követelt: több kisfiú is egy jeges tóba esett múlt vasárnap, és életüket nem sikerült megmenteni. Mint arról néhány napja hírt adtunk, a szokatlanul hideg angliai időjárás áldozatokat követelt: több kisfiú is egy jeges tóba esett múlt vasárnap, és életüket nem sikerült megmenteni.

Bár a fiúkat kimentették a Solihull város melletti tóból, és azonnal kórházba vitték, a nyolcéves Finlay, 11 éves unokabátyja, Thomas, valamint barátjuk, a tízéves Jack még aznap elhunyt. A negyedik kisfiú, Finlay hatéves öccse, Samuel szintén válságos állapotban került kórházba. Az orvosok hiába tettek meg mindent, hogy megmentsék, végül szerdán érkezett a szomorú hír, hogy Samuel is belehalt a balesetbe.

Az életmentőket is megrendítette az eset
Az érintett családok közös közleményt adtak ki, melyet a West Midlands-i Rendőrség közölt. Ebben köszönetet mondtak a mentőcsapatoknak, akik segítettek a fiúk mentésénél, továbbá minden lelki támogatást megköszöntek, amit az emberektől kaptak az elmúlt napokban.

Meghalt a negyedik kisfiú is, aki a jeges tóba esett - Napokig küzdöttek az életéért
Finlay, Sam, Thomas és Jack

A tragikus baleset helyszíne közelében többen virágokkal emlékeznek a fiúkra, a mentősök, akik próbálták az életüket megmenteni, egy koszorút is elhelyeztek.

- Mindannyian emberek vagyunk. Senki közülünk nem úgy indul dolgozni, hogy aznap még négy kisfiút kell újraélesztenie, akiket egy jeges tóból húznak ki, ezt mindenkinek nagyon nehéz feldolgozni - mondta Nathan Hudson helyettes tiszt a tragédia kapcsán.

A baleset körülményeiről nem sokat tudni: Jack nagynénje szerint a tízéves fiú valószínűleg a másik három fiú segítségére akart sietni, miután látta, hogy beszakadt alattuk a jég, így került ő is a víz alá.

Így legyél biztonságban befagyott vizek környékén - a Királyi Életmentő Társaság tanácsai:
- A gyereket semmilyen körülmények között ne engedd a jégre
- Maradj távol a vízparttól, mert az egyenetlen, jeges felszínről könnyen bele lehet csúszni a vízbe
- Amennyiben lehetséges, ragaszkodj a jól kivilágított területekhez a part mentén
- Tartsd a kutyát pórázon, ha befagyott tó mellett sétáltatod, ne dobj neki botot sem a jégre
- Ha a kutya beleesik a jeges vízbe, ne menj utána a jégre vagy a vízbe, hanem keress inkább egy olyan partszakaszt, ahol a kutya könnyebben ki tud mászni, és hívd magadhoz

A Magyar Rendőrség is évről évre felhívja a figyelmet, hogy mikor szabad és mikor tilos a befagyott tavak felszínére lépni - Ezeket a szabályokat tanítsd meg a gyermekednek, hogy az önfeledt csúszkálásból ne legyen tragédia »

Forrás: BBC
Fotó: Dailymail

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.12.16