Megszületett a döntés: 2022 októberétől igényelhető a fővárosi rezsitámogatás

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Megszületett a döntés: 2022 októberétől igényelhető a fővárosi rezsitámogatás A testület egyhangúlag támogatta a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendelet módosítását, amellyel jelentősen kibővítik a támogatásra való jogosultságot. 2022 októberétől igényelhetik a rászorulók az évi 48 ezer forintos fővárosi lakásrezsi-támogatást - döntött a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-ei, szerdai rendkívüli ülésén.

A testület egyhangúlag támogatta a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendelet módosítását, amellyel jelentősen kibővítik a támogatásra való jogosultságot, duplájára emelik a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét, valamint lehetővé teszik a vezetékes gáz- és a villamosenergia díjának támogatását is.

Megszületett a döntés: 2022 októberétől igényelhető a fővárosi rezsitámogatás

Havi 2 vagy 4 ezer forint rezsitámogatás a rászorulóknak
Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást
- a rászoruló háztartások,
- valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték.

Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint - évi 24 ezer forint - támogatásban részesülhetnek.

Plusz havi 2 ezer forint az egyéb rezsiköltségekre
A távhőszolgáltatási, valamint a víz-, csatorna és szemétszállítási díjtámogatás mellett gázszolgáltatási és villamosenergia-szolgáltatási díjtámogatást is biztosítanak, havi 2000-2000 forint összegben.

A havi 4000 forint támogatásra jogosult háztartások így a továbbiakban kettő - általuk választott - díjtámogatásban részesülhetnének, egyenként havi 2000 forint összegben.

Karácsony Gergely főpolgármester azt hangsúlyozta: minden kerület együttműködésére számítanak, hogy a támogatás eljusson a rászorultakhoz.

Az igénylés módjáról és egyéb feltételeiről egyelőre bővebbet nem lehet tudni. A Budapesti Önkormányzat hivatalos honlapján azt az információt találtuk, hogy a tervek szerint a támogatást az új rendszerben 2022 októberétől lehet majd igényelni a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, valamint a kerületi polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálatain.

Forrás: MTI, budapest.hu

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.09.01