Mi a gyerek neve? Ez a tulajdonság jellemzi leginkább - A legnépszerűbb augusztusi nevek

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Mi a gyerek neve? Ez a tulajdonság jellemzi leginkább - A legnépszerűbb augusztusi nevek Vannak, akik úgy gondolják, nem a szülő választ nevet magának, hanem a név választja a babát. Akárhogy is, a névelemzők minden keresztnévhez bizonyos tulajdonságokat csatolnak, és úgy vélik, azok a tulajdonságok jellemzik leginkább a név viselőjét. Most az augusztusi nevek közül válogattunk. Tudd meg, milyen jelentést hordoznak az egyes keresztnevek a névelemzők szerint - most az augusztusban névnapjukat ünneplők közül válogattuk ki a legnépszerűbb fiú- és lányneveket.

Legnépszerűbb lánynevek augusztusban


Augusztus 1. Boglárka
Jelentése: fémveretes, ékköves, gyöngyös, zománcos, boglárka mint virágnév (magyar eredetű)

Jellemző tulajdonsága: A legfontosabbak számára az érzelmek, mindent szívvel közelít meg, emiatt nehéz meggyőzni, ha nincs igaza. Biztonságra és állandóságra törekszik. El akarja érni, hogy mások elismerjék, ezért keresi a lehetőséget a nyilvános szereplésre. Bármit képes megtenni másokért, ha hagyják kibontakozni. Azonban, amennyiben azt érzi, hogy kihasználják, kimutatja a foga fehérét.

Augusztus 3. Kíra
Jelentése: úr, uralkodó (görög-szláv eredetű)

Jellemző tulajdonsága: Az emberek közötti kapcsolatok fontosak számára, szereti, ha elismerik és elfogadják, mindenkivel jóban szeretne lenni. Nőies és kedves, szeret szerepelni, ám a nehézségekkel kevésbé tud megbirkózni.

Augusztus 5. Krisztina
Jelentése: Krisztushoz tartozó, keresztény (latin eredetű)
Jellemző tulajdonsága: Rendkívül céltudatos, fontos számára, hogy megvalósítsa terveit. Ám meg kell tanulnia, hogy lépésről lépésre haladjon, és csak akkor kezdjen új dolgokba, ha a régit befejezte. Nem tesz lakatot a szájára, ha kritikáról van szó, hajlamos a saját véleményét másokra kényszeríteni. Segíteni kell abban, hogy érzelmeit jobban ki merje fejezni – ha ez elmarad, akkor befelé fordulóvá és magányossá válhat.

Augusztus 25. Patrícia
Jelentése: rómainak született nemes (latin eredetű)
Jellemző tulajdonsága: Fontos számára, hogy tanítsa az embereket, ízlésével befolyásolja a környezetét, ám meg kell tanulnia, nem csak az lehet jó, amit ő annak tart. Kreatív és ötletes, mindig képes újat nyújtani az élet bármely területén.


 

Legnépszerűbb fiúnevek augusztusban


Augusztus 5. László
Jelentése: hatalom és dicsőség (szláv eredetű)

Jellemző tulajdonsága: Fontosnak tartja a tekintélyt és a bölcsességet, szereti és el is várja, hogy felnézzenek rá. Magabiztos és meggyőző tud lenni, keresi az olyan élethelyzeteket, ahol övé az irányítás. Mindig a saját erejét és tudását felhasználva jut el a sikerekig, amit célul kitűz, azt teljes szívvel csinálja. Nincs számára reménytelen helyzet, nem adja fel a céljait, ezért mások is hisznek benne.

Augusztus 20. István
Jelentése: virágkoszotrú (görög-latin-szláv-német-magyar eredetű)

Jellemző tulajdonsága: A hatalom, az anyagi sikerek és az elismerés fontos számára, mindig olyan pozícióra törekszik, amelyet a társadalom megbecsül. Rendkívül meggyőző tud lenni, ezért is tud vezéregyéniséggé válni, ám azt is meg kell tanulnia, hogy tehetsége nem teszi tévedhetetlenné.

Augusztus 23. Bence
Jelentése: győztes (latin eredetű)

Jellemző tulajdonsága: Egyértelműen a vezetés, az irányítás életi, a sikeressége csak rajta múlik. Olyan emberré tud válni, aki példát mutat, segíti az embereket, akire felnéznek. A tekintélyt és elismertséget azonban nem erőszakolhatja ki, a hatalommal nem élhet vissza. Arra kell vigyáznia, hogy ne legyen önző és nagyképű.

Kíváncsi vagy más nevek jelentésére is?
Még nem tudod, milyen nevet adj a kisbabádnak? Vagy a sajátodra lennél kíváncsi?
Adatbázisunkban több mint 3000 név eredetét és jelentését ismerheted meg, és azt is láthatod, a tavalyi évben mennyire volt népszerű az adott név.
Körülnézek az Utónév-keresőben »


Forrás: blog.bvkati.hu
Fotó: Pixabay

 

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2015.07.31