Mi a gyerek neve? Ez a tulajdonság jellemző rá - A legnépszerűbb júliusi nevek

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


Mi a gyerek neve? Ez a tulajdonság jellemző rá - A legnépszerűbb júliusi nevek Vajon művésznek való vagy pénzügyi területen tud érvényesülni? Az érzelmei vezérlik vagy mindent komolyan átgondol és megtervez? A kudarc letöri vagy inkább inspirálja? Hiszed vagy sem, a névelemzők szerint az ember a nevében hordozza alaptulajdonságait. Nézd meg, rád vagy gyermekedre jellemzőek-e a leírtak. Vajon művésznek való vagy pénzügyi területen tud érvényesülni? Az érzelmei vezérlik vagy mindent komolyan átgondol és megtervez? A kudarc letöri vagy inkább inspirálja?

Hiszed vagy sem, a névelemzők szerint az ember a nevében hordozza alaptulajdonságait. Nézd meg, rád vagy gyermekedre jellemzőek-e a leírtak. A legnépszerűbb júliusi nevek közül válogattunk.
 

Júliusi fiúnevek


Július 3. Kornél
Jelentése: somfa, szarv (latin eredetű)

Jellemző tulajdonsága: keresi az érzelmi biztonságot, és minden helyzetben a tökéletesre vágyik. Sugározza magából az önbizalmat, ám a kudarcokat nehezen viseli. Vezető, irányító alkat.

Július 6. Csaba
Jelentése: pásztor, kóborló (török-magyar eredetű)

Jellemző tulajdonsága: nem alkalmazkodik könnyen, fontos számára a függetlenség. Küzd a korlátok ellen, nem tűri az irányítást, olyan helyzetekben lehet rá számítani, ahol azt érzi, hogy nélkülözhetetlen.

Július 15. Roland
Jelentése: vakmerő hős (német eredetű)

Jellemző tulajdonsága: keresi a versenyt és a kihívásokat, gyakran öntörvényű. Másokért is szívesen harcol, ha ezért elismerik. Fontos számára az igazság, ezért mindent meg is igyekszik tenni.

Július 21. Dániel
Jelentése: Isten a bírám (héber eredetű)

Jellemző tulajdonsága: az anyagi és az érzelmi biztonságért küzd, akkor érzi jól magát, ha érzelmileg is kötődik ahhoz, amit csinál. Nem szereti a konfliktusokat, mert fél, hogy nem fogják szeretni. Fontos számára az elismerés és hogy viszont szeressék.

Július 25. Kristóf
Jelentése: Krisztust hordozó (görög eredetű)

Jellemző tulajdonsága: szorgalmas és megbízható, a felelősségvállalás az igazi feladata. Szinte mindent meg tud valósítani, amit célként kitűz.


 

Júliusi lánynevek


Július 5. Emese
Jelentése: anyácska (magyar eredetű)

Jellemző tulajdonsága: a klasszikus anyatípus megtestesítője, felnőtt korában a család támasza. Támaszt nyújt mindenkinek, aki rászorul, ugyanakkor határozott és kemény is tud lenni. Nehezen fogadja el, hogy nem csak az a jó út, amit ő annak tart.

Július 11. Lili
Jelentése: liliom (latin-német-angol eredetű)

Jellemző tulajdonsága: nehezen tud alárendelődni, sokszor öntörvényű. Leginkább művészetekben tud kiteljesedni, a hétköznapjaiból hiányzik a praktikusság, a pénzzel nem tud bánni.

Július 11. Nóra
Jelentése: Isten az én világosságom (arab-latin eredetű)

Jellemző tulajdonsága: szívesen küzd a családért és a környezetéért, szeret a család középpontjában állni és gondoskodni róluk. Fontosak számára az érzelmek, szeret elköteleződni egy ügy vagy mások iránt, ám hajlamos a szélsőségekre, és hogy akaratát ráerőltesse másokra. Szakmájában gyakran rendkívül sikeres.

Július 24. Kinga
Jelentése: nemzetség és harc (német-latin-magyar eredetű)

Jellemző tulajdonsága: szenvedélyes, mind a munkában, mind az érzelmek terén. Nem tudja elfogadni a kudarcokat és lemondásokat. Tele van erővel és energiával, és sokszor férfiként kell viselkednie, bár ezt nem szereti.

Július 27. Liliána
Jelentése: liliom (latin-olasz eredetű)

Jellemző tulajdonsága: semmit nem ad fel, mindenre megtalálja a megoldást, elkötelezetten küzd. Hivatásában fontos, hogy érezze a fölényét, de a magánéletben szeret alárendelődni.

Július 26. Anna
Jelentése: kegyelem, Isten kegyeltje, jellem, báj, kecsesség (héber eredetű)

Jellemző tulajdonsága: feladata, hogy megtalálja érzelmi és lelki egyensúlyát. Szeret szerepelni, így könnyen válhat belőle művész vagy üzletasszony. Szenvedélyesen képes szeretni, a kritikán megsértődik, a változásokat nem szereti.

Kíváncsi vagy más nevek jelentésére is?
Még nem tudod, milyen nevet adj a kisbabádnak? Vagy a sajátodra lennél kíváncsi?
Adatbázisunkban több mint 3000 név eredetét és jelentését ismerheted meg, és azt is láthatod, a tavalyi évben mennyire volt népszerű az adott név.
Körülnézek az Utónév-keresőben »


Forrás: blog.bvkati.hu
Fotó: Pixabay, Pexels/Anna Shvets

Szülők lapja

Gyereknevelés

Szülők lapja


2015.07.01