A párok többsége csak hétvégén szeretkezik - Ezért marad el legtöbbször a szex a hétköznapokon

Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


A párok többsége csak hétvégén szeretkezik - Ezért marad el legtöbbször a szex a hétköznapokon Háromezer megkérdezett ember kétharmada nyilatkozott úgy, hogy csak hétvégén van energiájuk a szexhez, amikor tudják, hogy másnap nem kell korán kelniük.

3 ezer megkérdezett brit kétharmada nyilatkozott úgy, hogy csak hétvégén van energiájuk a szexhez, amikor tudják, hogy másnap nem kell korán kelniük.

Gyakran mondunk nemet a szexre
A megkérdezettek több mint fele utasította vissza párja közeledését az elmúlt hónapban, minden ötödik embernél pedig az elmúlt héten is előfordult, hogy nemet mondott.

A visszautasítások leggyakoribb okai:
- kevés minőségi alvás és túl hosszú munkaidő,
- eltérő bioritmus: az illető párja túl későn fekszik le, amikorra a másik már fáradt és aludna
- a gyerekek túl korán kelnek vagy éppen túl sokára alszanak el,
- nyüzsgő társasági életMikor mondunk nemet a szexre?
A felmérésből az is kiderült, hogy a britek több mint fele nem hajlandó párjával lefeküdni este tíz után, de egynegyedük már este 9 óra után is visszautasító a szexben, mivel addigra már nagyon fáradt. A párok felénél már fordult elő veszekedés a szex hiánya miatt, 17 százalékuk pedig már szét is ment ezen okból.

Tízből hatan beismerték, hogy több erőfeszítésre lenne szükség részükről ahhoz, hogy időt kerítsenek a házaséletre. Louise White, a Pharmaton Vitality Capsules képviseletében így nyilatkozott:

- Egy hosszú munkanap, vagy az egész napos háztartási teendők után a legtöbben nagyon kimerültek ahhoz, hogy bármit is csináljanak, és már csak arra vágynak, hogy eljussanak az ágyig és végre alhassanak.

Mit tehetünk a fáradtság ellen?
A tanulmány rámutatott arra is, hogy a kimerültség nem csak a szexuális életre van negatív hatással. Sokan számoltak be arról, hogy rendszeresen elfelejtenek dolgokat, vagy lemondanak baráti találkozókat a fáradtságra hivatkozva. Sokan a munkájukat sem bírják tökéletesen elvégezni, olyan kimerültnek érzik magukat.

A fáradtság ellen különféle taktikákkal próbálkoznak az emberek. Van, aki a teára vagy kávéra esküszik, mások megpróbálnak napközben szundítani egyet, de olyanok is vannak, akik némi testmozgással frissítik fel magukat, esetleg bekapnak egy szelet csokoládét.

Forrás: medipress
Fotó: Freepik/user18526052


Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


2011.02.17