Mivel lepjünk meg egy édesanyát? - A 11 legjobb tipp ünnep- és hétköznapokra

Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


Mivel lepjünk meg egy édesanyát? - A 11 legjobb tipp ünnep- és hétköznapokra

Az édesanyák tudják, mire van szükségük, mégis ritkán fogalmazzák meg. Talán mert önzésnek érzik, hogy magukra is szánjanak időt. Holott nekik van a legnagyobb szükségük a pihenésre, a kényeztetésre, hiszen szünet nélkül készenlétben vannak. De vajon mi az, aminek igazán örül egy anya? Ehhez adunk most néhány támpontot.

Arra figyeljünk, hogy olyat ajándékozzunk, mait az édesanya ki is tud használni, és ne olyat, amit baba mellett úgysem tudna igénybe venni. Gondoljuk át, biztosított-e számára a gyermek felügyelete és gondozása, hogy adott esetben nyugodt lélekkel tudjon elmenni pl. egy programra vagy kikapcsolódásra.

Ha tehát megajándékozol egy anyát, gondolj ezekre vagy ehhez hasonlókra (és különös tekintettel a 11. pontra!):
 

1. Zajszűrős fülhallgató: hogy ne a vécébe kelljen elrejtőznie (mert hidd, el, nem mindig pisilnie kell)! Hallgathat rajta meditációt, zenét vagy hangoskönyvet, míg a gyerekek mondjuk mesét néznek.
       
2. Súlyozott paplan: ez a különleges holmi elősegíti a jobb alvást. Egyre többen fedezik fel jótékony hatásait.
       
3. Segítő cselekedet: az anyuka autójának kitisztítása, egy wellness óra bekészítése otthonra, egy-egy nyugodt éjszaka biztosítása...a lista végtelen.
       
4. Fodrászat, kozmetika: ez kényes kérdés, hiszen mindenki a megszokott helyre szeret járni. Ha az anyukának van fix hely, ahová jár, szervezhetünk és vehetünk neki oda egy alkalmat (vagy egy olyan helyre, aminek utánanéztünk és amiről sok pozitív véleményt olvastunk).
       
5. Robotporszívó: nem túl eredeti, mégis hasznos ajándék, hiszen időt és energiát spórol meg. Senki sem szereti napi tizenhétszer felsöpörni a kutyaszőrt és kekszmorzsákat…
       
6. Nyakmasszírozó: soha máskor nem jellemzőbb a fájó nyak és hát, mint egy kisbaba ellátásának időszakában: az ülve szoptatás és a hosszas altatások miatt sok anyuka órákat tölt lehetetlen pozíciókban és cipel súlyt magán (hason, karban), ami hihetetlen fájdalmakhoz tud vezetni…
       
7. Kávéválogatás: ha akad is pár perc nyugalom a nap során, azt sokan szívesen töltik egy finom kávé elszürcsölésével. Lepd meg szerettedet/párodat egy ínyenc kávéval vagy kávéválogatással! És adj neki időt, hogy élvezhesse is…
       
8. Bármi, ami sport vagy egészség: az az anyuka, akit érdekel a sport, a relaxáció vagy az egészséges táplálkozás és életmód, gyakorlatilag bárminek örülni fog, ami ezzel kapcsolatos. A lista végtelen: jógamatrac, mindenmentes bolt utalvány, edzőterem-belépő (természetesen az ehhez járó szabadidővel együtt), szoptatós sportmelltartó, biotermékek...
       
9. Illóolajos termékek, füstölők, illatosítók: a levendula például klasszikusan megnyugvást biztosító illat. Akár habfürdő, akár diffúzor, párna tartalmaz levendulát, az segíti az ellazulást elalvás előtt vagy bármikor a nap folyamán.
       
10. Kisméretű turmixgép, hétköznapokat egyszerűbbé tevő eszközök: akár babaételt, akár zöldturmixot készít vele, mindenképpen hasznos lesz egy kis méretű turmix/mixer.
       
11. Idő, idő, idő: talán ez az, ami a legértékesebb egy anyának; az énidő az, amiből sosem elég. Adjunk az anyukának szabadidőt! Lehetőséget, hogy kimozduljon, kizökkenjen a mókuskerékből, és élhessen a hobbijának is, olvashasson, találkozhasson ismerősökkel, vagy akár elvonulhasson 1-2 napra. Jó ötlet elvinni a gyerekeket néha és őt otthon hagyni. Egy szóval legyen módja kipihenni, utolérni magát és feltöltődni úgy, ahogy az neki a legjobb! 

 

Szerző: Szülők Lapja
Fotó: Freepik


Szülők lapja

Párkapcsolat

Szülők lapja


2024.05.03