Nagy autós gyerekülés teszt 2019: Ezek az autósülések buktak meg az idei vizsgálaton! - Táblázattal

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nagy autós gyerekülés teszt 2019: Ezek az autósülések buktak meg az idei vizsgálaton! - Táblázattal Összesen 31 autós gyerekülést vizsgált meg az ADAC különféle gyermekbiztonsági szempontból a 2019-es nagy gyerekülés tesztjében - ebből két ülés bukott meg a vizsgálaton. A német ADAC autóklub ismét elkészítette évi szokásos gyerekülés tesztjét - a 2019-es teszten 2 ülésről derült ki, hogy jobb, ha abba nem ültetsz gyereket.

Összesen 31 autós gyerekülést vizsgált meg az ADAC különféle gyermekbiztonsági szempontból - az ülések között voltak olyanok, melyeket kifejezetten újszülött kortól ajánlanak a babáknak, de olyan is, melyet 12 éves korig lehet használni.

Ezt jelentik a pontszámok
A tesztben - mint korábban - többféle elvárás alapján pontozták az üléseket, majd ezeket összegezve és átlagolva kapták meg a végső értékelést, ezt láthatod a Note oszlopban.

A pontszámok alapján
0,5-1,5 = nagyon jó
1,6-2,5 = jó
2,6-3,5 = kielégítő
3,6-4,5 = még megfelelő
4,6-5,5 = hiányos, nem megfelelő

A 31 ülés közül 27 tesztje kielégítő vagy annál is jobb értékelést kapott, 2 viszont megbukott a teszten.

Az alábbi táblázatokban láthatod, melyik üléseket vizsgálták meg:
- az első oszlopban a gyerekülés neve,
- ezt követi az ajánlott fogyasztói ára,
- a harmadik oszlopban azt láthatod, hogy az adott gyerekülés Isofixes-e, azaz úgy alakították-e ki, hogy közvetlenül az autó karosszériájához rögzíthető az ülés (ja=igen, nein=nem)
- a negyedik oszlopban pedig a pontszámot, amit az ülés a teszten elért
 

Gyerekülések tesztje 0-1 éves korig


Ebben a kategóriában hat ülést vettek górcső alá, ezek mindegyike jól teljesített a teszten:

autós gyerekülés teszt 2019
 

Gyerekülések tesztje 0-1,5 éves korig


Összesen 9 ülést vizsgáltak ebben a kategóriában, a többség szép eredménnyel végzett, ugyanakkor a Chicco Oasys i-Size Bebecare gyerekülése megbukott a teszten. A frontális ütközési teszt során a gyermekülés biztonsági övének csatja kiszakadt, így nem tartotta helyén a tesztbábut, ami kirepült az ülésből.

autós gyerekülés teszt 2019
 

Gyerekülések tesztje 0-4 éves korig


A 4 éves korig ajánlott gyermekülések mindegyike jól szerepelt a teszten.

autós gyerekülés teszt 2019
 

Gyerekülések tesztje 0-12 éves korig


Mindössze egyetlen gyermekülést vizsgáltak, mely 12 éves korig használható - az ülés a középmezőnyben végzett.


autós gyerekülés teszt 2019
 

Gyerekülések tesztje 1-12 éves korig


Amikor már tud ülni a baba, akkor lehet beleültetni olyan ülésbe, melyet 1 éves kortól ajánlanak. Itt is különféle típusok találhatók: van, amelyik 4 éves korig, más ülés 7 éves korig használható, de olyan is akad, amelybe egészen a gyerek 12 éves koráig beleültethető.

Az 1 éves kortól használható ülések tesztjén egyetlen ülés bukott meg, ez a Maxi-Cosi Tobifix. Itt nem a baleseti biztonsággal volt a probléma, hanem hogy a gyerekülés huzata TCPP égésgátló vegyi anyagot tartalmaz, és ennek mértéke túllépi az európai biztonsági szabványokat, így ártalmas lehet a gyerekre.

autós gyerekülés teszt 2019

Az ADAC egyébként arra is felhívja a leendő gyerekülés-vásárlók figyelmét, hogy mindenképpen csak úgy vegyenek gyerekülést, hogy előtte bepróbálták az autóba, hiszen nem minden jármű biztonsági öve egyforma hosszúságú, viszont a gyerekülés rögzítésénél fontos, hogy az ülés stabilan álljon, ne billegjen.

Forrás, táblázatok: ADAC
Kezdőfotó: Pixnio

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.05.28