"Nektek köszönhetően a lányom életben van" - Fulladozó kislányt mentettek meg "őrangyalok" egy veszprémi buszmegállóban

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A kislány fánkot evett, amikor hirtelen furcsán kezdett viselkedni, elszürkült az arca. Az anyuka próbálta ütögetni a hátát, de nem járt sikerrel. Ekkor autókat akart leinteni, hogy segítsenek, de sokan nem álltak meg. Hogy vannak még őrangyalok, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pár napja megmentették egy fulladozó kislány életét Veszprémben.

A történetet a kislány édesanyja, Georgina Kudrjavceva osztotta meg egy nyilvános Veszprémi Facebook-csoportban, egyúttal pedig a hős megmentőket kereste, akik segítettek a lányának.

"Jó napot kívánok, szeretném megtalálni az őrangyalaimat, akik tegnap 12.20-kor a Veszprémi Tesco közelében voltak, és akik segítettek megmenteni a lányom életét, miután megfulladt egy fánkkal, ha nem lettek volna ott, nem tudom, hogyan végződött volna. Annyira emlékszem, hogy egy fehér autó volt, és amikor a nő mentőt hívott, hallotta a Georgina nevét. Nagyon remélem, hogy megtalálnak, mert nektek köszönhetően a lányom életben van."

Mint az anyuka a Borsnak elmondta, éppen a buszra vártak 4,5 éves kislányával, amikor a kislány hirtelen furcsán kezdett viselkedni, az arca pedig elszürkült. Ahogy a lapnak felidézte, próbálta ütögetni a hátát, majd amikor nem járt sikerrel, kétségbeesetten az autósokat igyekezett megállítani, hogy segítsenek neki.


Anyuka és a kislánya - Forrás: Az édesanya privát oldala (engedéllyel)

Bár sokan elhajtottak mellettük, szerencsére mégiscsak megállt egy jármű, a sofőr pedig késlekedés nélkül kipattant a kocsiból és alkalmazta a Heimlich-fogást, így az anyuka már könnyen ki tudta szedni a megakadt fánkdarabot a kislánya szájából.

Alkalmazta a Heimlich-fogást
A Facebookos felhívásra jelentkeztek az "őrangyalok" is - a férfi, Resperger Balázs a Borsnak is megszólalt. Elmondta, ahogy elindultak a parkolóból hazafelé, valamiért elnézett a buszmegálló irányába, akkor látta meg a bajban lévő kislányt.

- Annyit láttam csak, hogy tátott szájjal van a kicsi, mondtam is magamnak, hogy itt bizony baj van. Az első parkolónál megfordultam, elakadásjelzővel, nagy gázzal bementem az autók közé. Az anyuka annyit mondott, hogy megakadt a torkán valami - mesélte a lapnak.

Míg ő a kislányt mentette, párja hívta a mentőket, és amíg várakoztak rájuk, ott maradtak velük.

A férfinak egyébként természetes volt, hogy segít, ő csak amiatt érzett felháborodást, hogy legalább 40 autó elment a fuldokló kislány mellett, és senki nem állt meg nekik, ennyire nem törődnek egymással az emberek.

Jól fejeződött be a történet
A Szülők Lapja megkeresésére Georgina Kudrjavceva elárulta, meglepi a nagy érdeklődés a történetük iránt - bár szomorúnak tartja, hogy sok emberből kiveszett a segítőkészség, annak örül, hogy "ott volt a mi őrangyalunk és az Égiek is velünk voltak, így jól fejeződött be a történet".

Forrás: Bors

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2023.03.16