Nem várta meg, míg beérnek a kórházba! A forgalmas körút mellett, rendőri segítséggel született meg a kisfiú

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nem várta meg, míg beérnek a kórházba! A forgalmas körút mellett, rendőri segítséggel született meg a kisfiú A kék lámpák fényét látta meg először Márton, aki önhatalmúan előrehozva a tervezett időpontot, rendőri felvezetés közben született meg október 25-én késő este, írta a BRFK a posztjában. Bár különleges szüléstörténeteket általában az Országos Mentőszolgálat szokott megosztani a Facebook-oldalán, ezúttal a Budapesti Rendőr-Főkapitányság posztolt egy nem mindennapi szülésről.

Mint írták, kék lámpák fényét látta meg először Márton, aki önhatalmúan előrehozva a tervezett időpontot, rendőri felvezetés közben született meg október 25-én késő este.

Az apuka állította meg a rendőröket
A kisfiú apukája a Rákóczi híd budai hídfőjénél állította meg a 11. kerületi járőröket, és elmondta, hogy éppen a kórházba igyekszik várandós feleségével, akinek akkor már erős szülési fájdalmai voltak.

Félre kellett állniuk
Az újbudai járőrök megkülönböztető jelzést használva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.


(illusztráció)

Négyéves kislányuk is velük volt
A rendőrök a feléjük tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, ezzel szinkronban a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni, aki szintén velük volt.

Egy dúla segített nekik
Szerencsére a sors a helyszínre vezérelt egy tapasztalt dúlát, aki autójából kipillantva rögtön felismerte, hogy a Gyáli út kereszteződésében mi zajlik éppen, ezért aztán félreállt, odasietett, és hozzáértő asszisztenciájával világra jött a kisfiú.

Beindították a kis újszülött légzését
Márton megpróbáltatásainak itt még nem volt vége: túl azon, hogy lábbal előre érkezett meg, élete első pillanataiban légzése sem volt. Szerencsére egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik átvették az ellátást, így végül felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek, derült ki a bejegyzésből.

Forrás: Facebook/BRFK I Budapesti Rendőr-Főkapitányság
Fotó: Pexels/Lisa Fotios (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2022.10.27