Nézd már, mit tud a kis Zente! - Anyukája újabb örömhírt osztott meg az SMA-s kisfiú fejlődéséről

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Nézd már, mit tud a kis Zente! - Anyukája újabb örömhírt osztott meg az SMA-s kisfiú fejlődéséről Az SMA-beteg kis Zente életére óriási hatással volt, hogy megkaphatta a 700 millió forintba kerülő kezelést - melyre az ország gyűjtötte össze a szükséges összeget. Az SMA-beteg kis Zente életére óriási hatással volt, hogy megkaphatta a 700 millió forintba kerülő kezelést - melyre az ország gyűjtötte össze a szükséges összeget.

A ritka idegrendszeri betegséggel küzdő kisfiúnál, úgy tűnik, sikeresnek bizonyult a kezelés, hiszen anyukája újabb és újabb bravúrokról tud beszámolni a kisgyermek fejlődését illetően. Ami más gyermeknél a természetes fejlődés része - az önállóan ülés, talpra állás, járás -, az Zenténél újabb és újabb csodálatos mérföldkő, hiszen a kezelés előtt mindezekre nem volt képes.És az anyukája meg is örökíti Zente fejlődésének minden állomását: Legutóbb arról posztolt, hogy a kétéves kisfiú már bringázik egy speciálisan a számára készített kerékpárral, most pedig azt mesélte el, hogy milyen ügyesen állt lábra egyedül - bár bevallása szerint saját maga sajnos annyira rácsodálkozott a történésekre, hogy végül csak később tudott videót készíteni róla.

"Annyira sok dolgot tudnék mutatni! Viszont csak tudnék, mert felvenni az igazán jó pillanatokat, ügyeskedéseket nem sikerült. Jelenleg nagyon szépen térdel már, illetve egyre jobban tekeri a bicikli pedálját. Nemrég egyedül el is tudott indulni a kerékpárral! [...]
Ami viszont a legszebb, leglátványosabb videó lehetett volna az az ágyról való lemászás és megállás. Olyan hirtelen történt, hogy nem kaptam szikrát!
Eddig is imádott lemászni. Hasra fordul és már csúszik is lefelé, de korábban nem volt annyi erő a lábában, hogy rá is terheljen. Most viszont megtámasztotta és szépen felemelte a fejét, mellkasát. Bele is égett az emlékezetembe olyan szép volt..."Forrás, fotó: Facebook/Zente SMA 1 Baby

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2020.05.19