Nyári tábor 2020: Már lehet jelentkezni, akár ottalvósra is - Drágulásra számít a szakember a túljelentkezés miatt

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Nyári tábor 2020: Már lehet jelentkezni, akár ottalvósra is - Drágulásra számít a szakember a túljelentkezés miatt Kevesebb a táborhely idén, mint tavaly, így feltehetően túljelentkezés lesz - ez pedig áremelkedést vonz magával, mondja a szakember. A múlt csütörtöki kormányzati bejelentés értelmében napközis táborokat már lehet tartani, az ottalvós táborokra viszont még legalább egy hónapot várni kell - mondta a Táborfigyelő.hu vezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kevesebb táborhely a kínálatban
Tóth Béla elmondta, a honlapjukon 700 turnus közül lehet válogatni, ami kevesebb, mint az ilyenkor szokásos mennyiség, tehát nincs annyi hely, mint tavaly.

Ottalvós táborra is lehet jelentkezni
Hozzátette: a legtöbb szervező már februárban meghirdette táborait, így csak a "startpisztolyra" vártak, vagyis arra, hogy fogadhassák a foglalásokat. Ezért ottalvós táborokra is lehet már jelentkezni, ha pedig mégsem engedélyezik a megtartásukat, akkor a foglalót mindenki visszakapja - emelte ki.Akár harmadukkal is drágulhatnak a táborok a túljelentkezés miatt
Hozzátette, a foglalások elindítására azért is volt szükség, mert arra számítanak, hogy túljelentkezés lesz, így a táborok ára néhány héten belül - akár 25-30 százalékkal is - megdrágulhat.

- Úgyhogy én azt javaslom a kedves szülőknek, hogy minél előbb foglaljanak tábort (...), hogy biztosítsák a gyermeknek a táborhelyet, méghozzá alap-, normális áron - fogalmazott Tóth Béla.

Tábort keresel a gyermekednek? Ezekre a szempontokra figyelj!
A táborozás jó élményekkel gazdagíthatja a gyereket, de azért érdemes alaposan utánajárni annak a helynek, ahova küldöd a csemetédet. Fontos lehet például, hogy milyen korcsoportú gyerekeket fogad az adott tábor, van-e pedagógus a gyerekekkel, milyen ellátásra számíthattok a tábor ideje alatt, és egyáltalán, kapsz-e valamilyen írásbeli szerződést, felelősségvállalást az adott helytől.
Mindezekről bővebben ebben a cikkben írtunk: Tábort keresel a gyereknek? 6 fontos szempont, amit vegyél figyelembe, hogy biztonságban tudhasd a gyermeked »

Ez is érdekelhet!
Van értelme 2 hétre kinyitni az iskolákat? Milyen lehetőségei vannak a szülőknek a gyerek elhelyezésére a nyári szünetben? »


Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.05.19