Online időpontfoglalás Covid-elleni védőoltásra: 10 dolog, amit jó tudnod, ha magadnak foglalsz időpontot

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Online időpontfoglalás Covid-elleni védőoltásra: 10 dolog, amit jó tudnod, ha magadnak foglalsz időpontot Megnyílt az online időpontfoglaló. Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni. Hogyan történik az időpontfoglalás? Megnyílt az online időpontfoglaló. Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel.

Jövő hétre 3 napra előre lehet időpontot foglalni a covid elleni védőoltásra. Mit kell tudni az online időpontfoglalásról?
 

Online időpontfoglalás Covid-elleni oltásra: Ezt kell róla tudnod


1. Milyen vakcinával oltanak?
Azt írták, hogy az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti, Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva.

2.Melyik napokra lehet foglalni?
A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni jövő hétfőre, keddre és szerdára (április 26, 27, 28.).

3. Hol lehet foglalni?
Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja). Hozzátették, az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos Oltási Munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte.

4. Hol fogják beadni az oltást?
Jelezték, hogy az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni.

Online időpontfoglalás Covid-elleni védőoltásra: 10 dolog, amit jó, ha tudsz!

5. Ki foglalhat magának oltási időpontot?
Kiemelték, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

6. Hogyan történik az időpontfoglalás?
Közölték azt is, az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogják adni, ahol az elsőt

7. Lehet-e módosítani a foglalást?
Fontos, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

8. Honnan tudható, hogy sikeres volt-e az időpontfoglalás?
A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

9. Mit kell vinni az oltásra?
Azt is kérték, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg. Az oltásra a regisztráltak vigyék magukkal a személyi igazolványukat, a TAJ-kártyájukat, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

10. Mi a teendő még, ha online foglalsz időpontot oltásra?
Hozzátették, hogy a regisztráltak - miután foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra - jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát - áll a KTK közleményében.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Varga György

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.04.23