Operatív törzs: Péntektől mehetünk szabadtéri rendezvényekre, és étteremben is lehet enni Budapesten

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Operatív törzs: Péntektől mehetünk szabadtéri rendezvényekre, és étteremben is lehet enni Budapesten 2020. május 29-e, péntektől be szabad menni a fővárosi éttermek belső tereibe, fogadhatnak vendégeket a budapesti szálláshelyek, és a sportrendezvények, valamint a nemzeti parkok szabadtéri bemutató létesítményei is látogathatók. 2020. május 29-e, péntektől be szabad menni a fővárosi éttermek belső tereibe, fogadhatnak vendégeket a budapesti szálláshelyek, és a sportrendezvények, valamint a nemzeti parkok szabadtéri bemutató létesítményei is látogathatók - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a május 28-ai, csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta, megjelent a Magyar Közlönyben a fővárosi védelmi intézkedések következő üteméről szóló kormányrendelet.

Amit szabad május 29-től:
- a vendéglátóhelyek belső részében a tartózkodás, a megrendelt étel fogyasztása megengedett, de a dolgozóknak a vendégek által látogatott területeken maszkot kell viselniük, és be kell tartani a védőtávolságot
- fogadhatnak vendéget a fővárosi szálláshelyek
- kinyithatnak a szabadtéri játszóterek
- egy másik kormányrendelet lehetővé teszi szabadtéri rendezvények - többek között sportrendezvények, kulturális rendezvények, színházi előadások, muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítások, cirkuszi előadások, szabadtéri mozik - megtartását
- ugyancsak látogathatók a nemzeti parkok területén megtartott bemutató létesítmények

Szabadtéri rendezvénynek számítanak azok az események, melyek fallal körülhatárolt helyszínen kívül zajlanak; csak részlegesen vannak fallal körülhatárolva, fedetlenek vagy részben fedettek (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi); ahol a látogatókat sátorral védik az időjárás viszontagságai ellen.

A szabadtéri rendezvényeken is tartani kell a másfél méter távolságot: csak minden negyedik székre szabad ülni, közvetlenül egymás mögé nem ülhetnek az emberek - mindezek betartása a szervezők felelőssége.Amit nem engedélyeztek péntektől:
Továbbra is tilos olyan nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvény helyszínén tartózkodni, ahol nem kell előre megváltott ülőhellyel rendelkezni - például fesztivál, könnyűzenei koncert, táncklub, diszkó, rockklub.

Kérdésre válaszolva elmondta: azt kérik, hogy csak egészséges emberek látogassák a rendezvényeket.

Forrás: MTI, Magyar Közlöny
Fotó: MTI/Botár Gergely

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.05.28