Orbán Viktor: 4 millió beoltottnál mehetnek moziba, állatkertbe, játszóházba, kalandparkba a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: 4 millió beoltottnál mehetnek moziba, állatkertbe, játszóházba, kalandparkba a védettségi igazolvánnyal rendelkezők A miniszterelnök elmondta, az április 26-ai hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a 4 millió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Kiemelte: az április 26-ai hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a 4 millió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Orbán Viktor: 4 millió beoltottnál mehetnek moziba, állatkertbe, játszóházba, kalandparkba a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

Védettségi igazolvánnyal látogathatóak lesznek:
- a színházak,
- a tánc- és zeneművészeti események,
- a cirkusz,
- az edző- és fitnesztermek,
- a jégpályák,
- az állatkertek,
- a fürdők és uszodák,
- a játszóházak,
- a sportesemények,
- a kalandparkok,
és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is - sorolta.

Hangsúlyozta: lépésről lépésre újraindítják az országot.

A 16-18 éveseket is elkezdik oltani
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell.

Mint ezzel kapcsolatban Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki tájékoztatóján megjegyezte, azért csak Pfizert kaphatnak, mert az alkalmazási leírása szerint egyedül eddig ez a védőoltás teszi lehetővé, hogy 18 alattiakat is oltsanak vele biztonságosan.

Természetesen több vakcinagyártó is dolgozik azon, hogy a gyerekekre szabják a védőoltásokat, zajlanak a kísérletek például a Modernával, de a Pfizer és a BioNtech is teszteli a vakcináját a 12 év alattiakon.

Szombaton nyitnak a teraszok
Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, ha meglesz a 3,5 millió beoltott, akkor nyitnak a teraszok és a kerthelyiségek. Ez a tervek szerint pénteken meg is lesz, így a nyitás szombaton várható. Részletek a korábbi cikkünkben »

Online időpontfoglalás oltásra
Ha már regisztráltál a Covid-elleni védőoltásra, de még nem kaptad meg, most kezedbe veheted az irányítást, és magadnak foglalhatsz időpontot jövő hétre. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók »

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.04.23