Orbán Viktor: A gyermeket nevelő szülők visszakaphatják az szja-t, 200 ezer forintos minimálbér a láthatáron

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: A gyermeket nevelő szülők visszakaphatják az szja-t, 200 ezer forintos minimálbér a láthatáron Az átlagjövedelem alatt kereső, gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót 2022 elején - egyebek közt ezt javasolta Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság üzleti napilap konferenciáján. Az átlagjövedelem alatt kereső, gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót 2022 elején - javasolta Orbán Viktor miniszterelnök a Világgazdaság üzleti napilap konferenciáján június 9-én, szerdán Budapesten.

A gyermekes családok kapják vissza az szja-t
A kormányfő kiemelte: a gyereket nevelő családokat megviselte a koronavírus-járvány miatti válság. Ezért ha sikerül elérni Magyarországon az 5,5 százalékos GDP növekedést, a miniszterelnök azt javasolja a kormánynak, hogy a gyermeket nevelő szülőknek 2022 év elején adják vissza azt az személyi jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek a költségvetésbe.

Az átlagjövedelemnél kell húzni egy határt
Hangsúlyozta: a leggazdagabbaknak erre nincs szükségük, tehát az átlagjövedelemnél kellene húzni egy határt, és az ez alatt befizetett szja-t a gyermeket nevelő szülőknek visszaadni, hogy újra feltölthessék tartalékaikat.

Ez számításai szerint 550-580 milliárd forintos összeget jelent - fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt: a 13. havi nyugdíj visszavezetésének folyamatát is végig kell vinni, a következő évben oda kell adni a második heti részletét is a nyugdíjasoknak.

Orbán Viktor: A gyermeket nevelő szülők visszakaphatják az szja-t, 200 ezer forintos minimálbér a láthatáron

200 ezer forintos minimálbér a horizonton
Orbán Viktor azt is elmondta, 200 ezer forintos minimálbérnek kell lennie a horizonton. Mint kiemelte: azonban ha "rázúdítunk" egy lépésben egy 200 ezer forintos minimálbért a magyar kis- és középvállalkozásokra, akkor azok tönkre fognak menni, elbocsátások lesznek és nem teljes foglalkoztatás, hanem munkanélküliség várható.

Ezért, ha magasabb minimálbért akarunk - 200 ezer forintot egy vagy két lépésben - akkor ehhez a kis- és középvállalkozásoknak segítséget kell adni az őket terhelő adók érzékelhető csökkentésével - tette hozzá.

Olvasd el ezt is!
Átalakítanák az egészségügyet: Központosítanák a kórházakat, a kisebb kórházakban csak nappal lehetne szülni »


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.06.09