Orbán Viktor bejelentést tett: Csak az alsó tagozatok nyitnak április 19-én! - Mit mondott még a miniszterelnök?

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor bejelentést tett: Csak az alsó tagozatok nyitnak április 19-én! - Mit mondott még a miniszterelnök? Orbán Viktor szerda délután bejelentést tett a Facebook oldalán: a korábbiakkal ellentétben elmondta, április 19-én csak az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak. Orbán Viktor szerda délután bejelentést tett a Facebook oldalán: a korábbiakkal ellentétben elmondta, április 19-én csak az általános iskolák alsó tagozatai nyitnak.

Orbán Viktor április 14-én, szerdán egy korábbi Facebook-posztban már jelezte, hogy hamarosan bejelentéssel jelentkezik, végül délután 4 óra tájban fel is került a videó a hivatalos Facebook-oldalára.

Orbán Viktor bejelentést tett: Csak az alsó tagozatok nyitnak április 19-én! - Mit mondott még a miniszterelnök?

Ebben először elmondta, hogy elértük a 3 millió oltást, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki a járványhelyzet megfékezésén dolgozik, az orvosoktól, kórházi dolgozóktól kezdve a vakcinát szállító teherautó-sofőrökig, akik eljuttatták a vakcinákat a beoltási pontokra.

Újraindítás következő lépcsőfoka: teraszok nyitása
Mint kiemelte, jól haladunk az oltásokkal, számításaik szerint 3,5 millió beoltott lesz jövő hét közepére, így jöhet az újabb lazítás: ezúttal a teraszokat nyithatják majd meg a vendéglátóhelyiségek, és a teraszdíjat is eltörlik.

Iskolák nyitása
- Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk, ezért türelmet kérek a szülőktől - emelte ki az iskolák nyitásával kapcsolatban, majd beszámolt arról, hogy a kormány úgy döntött, április 19-én csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozataiban kezdődik meg a jelenléti foglalkozás, a felső tagozatok a középiskolákkal együtt majd csak május 10-én nyitnak, nekik addig marad az otthoni, digitális tanítás.

Oltasson mindenki
Mindemellett ismét hangsúlyozta, hogy csak oltással lehet felvenni a küzdelmet a Covid ellen, így mindenkit arra kér, bármelyik oltást is ajánlják fel neki, fogadja el és oltassa be magát, ne hallgasson az oltásellenes hangokra.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2021.04.14