Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - Ezeket jelentette be a miniszterelnök ma délután

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - Ezeket jelentette be a miniszterelnök ma délután 2020. március 18-ra már 58 regisztrált koronavírusos személy van Magyarországon, és az országos tisztifőorvos szerint ez a szám a napokban több száz, vagy akár több ezer is lehet. 2020. március 18-ra már 58 regisztrált koronavírusos személy van Magyarországon, és az országos tisztifőorvos szerint ez a szám a napokban több száz, vagy akár több ezer is lehet.

A mai napra Orbán Viktor rendkívüli bejelentkezést ígért - az élő Facebook-közvetítés azonban hang nélkül indult el. A miniszterelnök ezért újra közzétette a videót, melyben hangsúlyozta, hogy ismét fontos, sőt, húsba vágó döntéseket hoztak.

Mint mondta, most jött el az ideje, hogy gazdasági kérdésekkel is foglalkozzanak, hiszen a koronavírus-járvány nem csak az egészséget veszélyezteti, de a munkahelyeket is. Márpedig "ha munka van, minden van."

A következő 5 döntést hozták:
1. Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét 2020 év végéig felfüggesztik
2. Rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbodnak
3. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat+5%-ban maximálják
4. Turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatások és a személyszállítás szektoraiban a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik; a munkavállalók járulékát csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken június 30-ig; KATA szerint adózó taxisok átalányfizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik; ezekben a szektorokban a helységbérlési díjat nem lehet felmondani, a bérleti díjat nem lehet felemelni; június 30-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulást is elengedik
5. Munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik - ennek részleteit majd később ismertetik

Az alaprendeletet ma közzéteszik, a részletszabályokat pedig március 19-én ismertetik, zárta a bejelentkezést Orbán Viktor.

Forrás, fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.03.18