Orbán Viktor: Január 11-ig marad a kijárási tilalom és a korlátozások! - Ez vár ránk karácsonykor és szilveszterkor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Január 11-ig marad a kijárási tilalom és a korlátozások! - Ez vár ránk karácsonykor és szilveszterkor Ahogy ígérte, Orbán Viktor december 7-én, hétfőn a Facebook-oldalán szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy lehet-e lazítani a koronavírus járvány miatt meghozott intézkedéseken. Ahogy ígérte, Orbán Viktor december 7-én, hétfőn a Facebook-oldalán szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy lehet-e lazítani a koronavírus járvány miatt meghozott intézkedéseken.

Mint a miniszterelnök a kora délutáni videójában hangsúlyozta, a koronavírussal továbbra is harcban állunk, a kórházakban a betegekért küzdenek az orvosok és ápolónők, a pedagógusok pedig azért tesznek meg mindent, hogy a szülők megmenthessék a munkahelyüket.

Orbán Viktor: Január 11-ig marad a kijárási tilalom és a korlátozások! - Idén a szilveszteri bulik is elmaradnak

Bár a karácsony fontos időszak a családoknak, de ahogy Orbán Viktor kiemelte, a járványügyi szakemberekkel és professzorokkal történt egyeztetés során egyöntetűen mindenki azt javasolta, hogy fenn kell tartani a szigorú szabályokat továbbra is. "Karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk" - fogalmazott.

Ez azt jelenti, hogy az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási tilalom és a szigorú intézkedések egészen 2021. január 11-ig érvényben maradnak.

Hogy ez szentestére is vonatkozik-e, erről majd csak december 21-én döntenek, az akkori helyzetet figyelembe véve.

Ugyanakkor nem lesz kivétel szilveszterkor, ami azt jelenti, hogy idén nem lehet bulikat és utcabált tartani az év utolsó napján.

- Egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon át együtt dolgoztunk - mondta.

A megoldás a vakcina, ami belátható távolságban van, holnaptól lehet rá jelentkezni. Mindenkivel tárgyalnak, csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és biztonságosabban juthassanak védőoltáshoz.

Forrás, fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.12.07