Orbán Viktor: Július elsejéig marad az árstop a benzináraknál és az alapvető élelmiszereknél

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor: Július elsejéig marad az árstop a benzináraknál és az alapvető élelmiszereknél Orbán Viktor már április 27-én, szerdán délelőtt bejelentette, hogy az árstoppal kapcsolatban fog bejelentést tenni, ezt végül délután 2 óra tájban meg is tette. Orbán Viktor már április 27-én, szerdán délelőtt bejelentette, hogy az árstoppal kapcsolatban fog bejelentést tenni, ezt végül délután 2 óra tájban meg is tette.

Mint a miniszterelnök a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, a háború miatt mindenhol nőnek az árak, ám ezt a kormány nem nézi tétlenül.

Július 1-jéig marad az árstop
Hogy a családokat megvédje a kormány az áremelkedések következményeitől, ezért mind a benzináraknál, mind néhány alapvető élelmiszernél árkorlátozást alkalmaztak. Ezeknek a határideje azonban május elsején lejárna, ezért dönteniük kellett, mi legyen.

- Úgy döntöttünk, hogy július elsejéig mindkét esetben meghosszabbítjuk az árkorlátozó intézkedéseinket - hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, mindent megtesznek, hogy védjék a családokat.

Orbán Viktor: Július elsejéig marad az árstop a benzináraknál és az alapvető élelmiszereknél

Mint ismeretes, 2022 februárjában árstopot vezettek be néhány élelmiszerre, azaz egyes termékek ára nem nőhet  egy meghatározott határidőig - ami most a 2022. július 1. lett.

Az árstopban szereplő élelmiszerek ára:
- a kristálycukor fogyasztói ára kilogrammonként 261 forint,
- a finomliszté 203 forint,
- a sertéscombé 1420 forint,
- a csirkemellfiléé 1600 forint,
- a farháté 293 forint,
- a napraforgó étolajé literenként 713 forint,
- a 2,8 százalékos UHT tartós tejé 268 forint.

Az árstopot követően több nagy élelmiszerlánc mennyiségi korlátozást vezetett be az adott élelmiszerekre - erről itt írtunk bővebben »

Forrás, képernyőfotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2022.04.27