Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: Bezárnak a szórakozóhelyek, kijárási tilalom lesz, visszatér az ingyen parkolás

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: Bezárnak a szórakozóhelyek, kijárási tilalom lesz, visszatér az ingyen parkolás Az operatív törzs 2020. november 3-ai, keddi sajtótájékoztatóján már jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma este rendkívüli bejelentést tesz. Az operatív törzs 2020. november 3-ai, keddi sajtótájékoztatóján már jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma este rendkívüli bejelentést tesz.

Végül este 7-kor valóban megszólalt Orbán Viktor a Facebook-oldalán. Mint elmondta, a környező országokban, és nálunk is felgyorsult a járvány, a korábbiakból kiindulva pedig a magyarországi helyzet mindig 5-7 nappal követte Ausztriát. Ha ebből indulunk ki, akkor úgy véli, hogy december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát.

Az időseket veszélyezteti
Mivel a járvány elsősorban az idősebbekre van veszéllyel, ezért fokozottan vigyázni kell a szüleinkre és nagyszüleinkre, továbbá fenn kell tartani a kórházak működőképességét is.

Rendkívüli jogrend 90 napig
Éppen ezért ma, november 3. éjféltől újra bevezetik a rendkívüli jogrendet, és kérik az Országgyűlést, hogy 90 nappal hosszabbítsa meg.

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése: Bezárnak a szórakozóhelyek, kijárási tilalom lesz, visszatér az ingyen parkolás

Mindemellett a következő szigorító intézkedéseket hozták:
- A rendezvényeken, mozikban, színházakban kötelező a maszk, csak minden 3. széken lehet helyet foglalni. Ezt folyamatosan ellenőrzik és ahol nem tartják be, ott pénzbírságot szabnak ki és azonnal bezárják a helyet.

- Mivel a szórakozóhelyeken nem lehet kikényszeríteni a folyamatos maszkviselést és a többi óvintézkedést, ezért a szórakozóhelyeket bezárják.

- Éjféltől hajnali 5-ig kijárási tilalom lesz, tehát éjfélig mindenkinek haza kell térnie.

- A tömegközlekedésben a reggeli és a déli csúcsforgalomban járatsűrítés lesz.

- Visszatér az ingyenes a parkolás.

Ezenfelül kiemelte azt is, hogy az orvosok bérét megemelik, valamint hogy jól állunk mind kórházi ágyak, mind lélegeztetőgépek tekintetében. A miniszterelnök szerint a vírushelyzetre a végső megoldást a vakcina jelenti majd, tárgyalunk az EU-val, Oroszországgal, Izraellel és Kínával is.

Forrás, fotó: Facebook/Orbán Viktor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2020.11.03